Tuesday, 30 August 2011

Kedekut Duit Raya

Terlihat Kak Peah sedang menjirus pokok bunga raya kesayangannya di luar rumah semasa hari raya.

Budak-budak : Assalamualaikum, kami datang nak beraya!!


Kak Peaa : Waduh!! Saya ini bibik sahaja di rumah ini!! Tuan rumahnya udah pulang ke kampung!(budak-budak ni mesti nak collect duit raya. Tak kuasa uolsz nak layan!! Baik aku menyamar jadi bibik rumah ni. Mesti diorang bajet aku takde duit.  Haha)


Budak-budak : Tak dapat collect duit raya!! Down...!!!

30 comments:

IMANSHAH said...

nak duit raya dtg umah cikgu

KUKUMALU said...

Rajin betol kak peah siram bunga hari raya..

- abdul hadi abdul muti - said...

IMANSHAH

yang dekat kuarters guru ipoh ke, dekat tumpat kelantan? huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

KUKUMALU

dia tu carring terlebih kat bunga dia.

Wadi AR said...

mcm best je kalo gua jd mcm tu

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

cuba try test tengok macam mana. haha

farah hanim said...

hahaa
terbaek la kak peah
hahaa

- abdul hadi abdul muti - said...

farah hanim

kelauk!!kelauk!!kelauk!! haha

kaizen said...

hahaha sumpah bernas nyer idea...

- abdul hadi abdul muti - said...

kaizen

itu idea haji bakhil tu. haha

Cik Penulis said...

Haip. kelakarnye. hehe btw, salam kenal. keep in touch.

- abdul hadi abdul muti - said...

Cik Penulis

salam kenal!!

- abdul hadi abdul muti - said...

Cik Penulis

salam kenal!!

::budak:: said...

ni bljr dr pengalaman ke ape..hehe

JIJI YU said...

aku trpikir nak wat entry sal duit raya

cik sue ;) said...

nk gelang kak peah.

asliner said...

haha..
nie dah kedekut tahap dewa nie..

p/s: salam lebaran dan selamat menyambut hari kemerdekaan(edisi terlambat sikit..^^)

eton suci said...

amboi2 meriah kak peah siram pokok mcm nk buat show oprn house..seb baik budak2 tu tak request lagu raya..kalo tak mesti dgn budak2 tu sekali kak peah siram kan...hehe

[ faris ] said...

amboi. ni pglam ke adi? haha

HARITH ISKANDAR said...

ak dh tue2 ni xde duit raye lg dah..ehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin dan Salam Kemerdekaan :)

Nafisah Ruslan said...

hahahhahaha.. tuan rumah keji! alasan xmau bg duit raye..

- abdul hadi abdul muti - said...

::budak::

haha.ini rekaan semata-mata. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

JIJI YU

nanti aku baca. huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

amboih, demand!! duitpun tak dapat, gelang apetah lagi. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

asliner

haha. manusia-manusia..

- abdul hadi abdul muti - said...

eton suci

haha. kak peah semua benda nak meriahuolss!! haha

- abdul hadi abdul muti - said...

[faris]

pengalaman orang lain. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

HARITH ISKANDAR

alorh..siannya..haha. selamat hari raya merdeka!!

- abdul hadi abdul muti - said...

Nafisah Ruslan

tak cukup duit..haha

i am S!L4H.. said...

haha. x bole bla pg2 raye buat2 siram bunge. kite siram tuan rumah tersebuttt. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...