Thursday, 4 August 2011

Vlogging

LinkMula-mula, aku tak berapa minat nak tengok video-video vlog kat Youtube. Tapi, bila aku tengok Mago macam minat sangat tengok video-video vlog ni, aku pun try jugak la tengok semua video-video vlog ni. Well, ada setengah best. Ada setengah macam so so je. So far, aku tengok diorang punya vlog.

1.MatLuthfi90

Aku paling suka tengok video dia. Sebab video dia, mesej faham, kelakar dia jadi, dan aku rasa dia ni ikhlas. Aku rasa dia ni memang observer.
Rating : 8/10

2.IniAnwarHadi

Dia ni ada mesej. Aku suka mesej dia. Tapi cara penyampaian mesej dia tu, aku macam tak boleh terima.
Rating : 5/10

3.AmanWan


Video dia kelakar dan mudah untuk difahami.
Rating : 7/10

4.Polkadot Doughnut


Kelakar even dia guna bahasa Terengganu yang pekat. Cuma dia ni suka kutuk-kutuk orang.

5.AimanAzlan


Dia ni mesej dia semua bagus-bagus. Tapi dia ni sama macam AnwarHadi, cara dia sampaikan mesej tu macam ada something wrong somewhere. Especially facial expression.
Rating : 5.5/10

6.KYOPROPAGANDA


Video diorang kadang-kadang ada mesej kadang-kadang takde mesej. Tapi overall, interesting. Cuma, diorang kena macam selidik dulu isu yang diorang nak letak kat video diorang.
Rating : 6/10

7.ShahrinCool

Dia ni suara perlu bagi jantan sikit. Lakonan kena mantapkan lagi. Tapi, lama-lama boleh pergi jauh.
Rating : 4/10

8.Maria Elena
Link
Dia ni, kadang-kadang aku tak faham sangat apa yang dia nak sampaikan. Most of her tudung's style aku tak berapa berkenan. Jangan marah. Heee
Rating : 4/10

Yang ni, aku nak promotekan kawan aku punya vlog.
Channel saxecutioner.


So far, itu je yang aku pernah tengok. Tapi ada banyak lagi Youtubers from Malaysian dekat Youtube tu. Macam SyafiqYusof, Niman & Mozek, Afiqsays dan etc. Just klik je mana-mana channel diorang, nanti mesti keluar channel Youtubers yang lain.

Last but not least, komen and rating tu, semua pandangan pribadi aku je.


JANGAN KLIK DI SINI!!
JANGAN KLIK DI SINI JUGA!!

16 comments:

pemuda sopan lagi sedap said...

aishh..aku memang anti gile babs dgn betino dlm list awk tu..gedik nak mamposs kalo gitu ler baik tak payah pakei tudong baik pakei coli dgn boxer je ntah2 rambut dia kaler purple..betino ni cth pompuan akhir zmn yg nabi pernah sabda iaitu di akhir zmn kelak akan muncul wanita2 yg menutup aurat tapi hakikatnya mereka berbogel!..nauzibillah.

ashraf said...

adin ade gak. review la vlog die :)

Hans said...

aku suka mat lutfi dengan anwar hadi
:-)

HARITH ISKANDAR said...

aku x pernah tgk vlog ni.mm so nk try tgk lah kot2 best.tp rasenyer mcm org perasan je kalau vlog ni..hehe.pendapat je :p

HARITH ISKANDAR said...

ok aku dh tgk.ADOI...tak tahan tgk.gedik giler yg pompuan tu.mmm patut la mamat kt atas tu anti benor..mcm ada betulnyer jugak dia cakap tu.ape pun hati masing2 hanya Allah saja yang tahu :).
Salam Ramadan.moga2 dia berubah menjadi muslimah yang dkt padaNYA.insyaallah :)

- abdul hadi abdul muti - said...

pemuda sopan lagi sedap

sabar-sabar..doakan yang baik untuk dia..

- abdul hadi abdul muti - said...

ashraf

aku ingatkan adin punya, macam main gitar je.huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

Hans

Anwar Hadi tak berapa sangat kot. Huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

HARITHISKANDAR

kadang-kadang ada yang memang poyo, tapi kadang-kadang ada yang best. tu lah, kita doa jelah kat dia..

liyanalalala said...

baru tengok anwarhadi, matlutfi, aimanazlan n amanwan... nnt nak try tgk yg lain jugak..
maria elena pun penah tengok, kadang-kadang dia ok, kadang-kadang agak annoying lah jugak.. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

liyanalalala

haha.entahlah,tak faham dia tu.haha

IMANSHAH said...

ai tak suka sesapa

- abdul hadi abdul muti - said...

IMANSHAH

amboi statement!!diva!!haha

iKhRam said...

anwar hadi tu junior saya kat maktab.. tak sangka skrg seglamour tue.. hahaha

- abdul hadi abdul muti - said...

iKhRam

tulah, tak sangka kan?huhu

KiKiHanakO said...

i pun suka yang num 1 tu.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...