Saturday, 20 August 2011

Contact Lens Atau Cermin Mata?

Hurm, sambil baring-baring dan berangan atas katil, aku amik cermin mudah alih aku sambil menatap mata aku yang bersinar ni. Haha. Tiba-tiba datang nafsu nak pakai contact lens. Tetiba!! Haha. Tapi, takut pun ada. Orang cakap, pakai contact lens untuk first timer ni, nanti rasa macam mata tu nak terjojol tersembul keluar. Lepas tu, nanti senang gatal. Nanti mata jadi merah-merah. So, takut pulak nak pakai.

Tapi, bila fikir yang ada orang cakap pakai contact lens ni boleh merendahkan power, rasanya macam harus pakai pulak contact lens. Nak-nak pulak, pakai contact lens ni boleh mengkacakkan muka jejaka dan mengorgeouskan muka wanita. Tapi, contact lens yang lutsinar je okay, bukan contact lens yang color-color siap tompok-tompok manggis itu.

So, pada pendapat korang, pakai cermin mata ke pakai contact lens lagi ok? Hurm..

Kat bawah ni ada 3 pontianak hot yang pakai contact lens dengan pakai cermin mata. Cuba korang vote, pontianak mana yang paling kacak? Hahaha


  • Pontianak yang paling kiri, tu pontianak contact lens yang perasan tough. Padehal kurus kering je tapi sibuk tayang badan. Tapi ramai perempuan minat dia. Tak faham kenapa. 
  • Pontianak tengah-tengah, mulut dia terpaksa dicensoredkan oleh aku sebab mulut dia mengandungi kekejaman di luar batasan. Haha. Pontianak ni jadi model untuk yang pakai cermin mata. Ramai peminat wanita?? Erk.. Tak tahulah teman nak ngaborkan ghupe mane. Haha
  • Pontianak paling kanan, pergh, nilah pontianak yang suka mengilai lagu no woman no cry atas pokok jambu batu. Haha. Pontianak ni pakai contact lens merah menyala. Takut tak? Takut tak? Hah

14 comments:

saya cello191 said...

pontianak paling kanan tu hensem kot..^^

ada org ckp pakai contact lens,blh rosakkan retina..
org kata la,not sure~~

pontianak no.4 said...

pakai spec je..leceh guna lense ni kalo tak cukup bwk bekal magnify glass huhu:P

- abdul hadi abdul muti - said...

saya cello 191

haha. pernah jugak orang cakap macam tu. tapi bukan retina, kornea. huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

pntianak no.4

haha. gedabak gila nak beli magnify glass. haha

::Cik Pija:: said...

lagi prefer spec rather than contact lens. cikpija dah pakai sejak form 3 dah, mula2 rasa mcm pakai goggle je tapi lama2, i can't live without it. celik mata je, bnda pertama yg ku cari ialah spec! :P

hazirah kasimon said...

yg tgh tu x thn..
sye pakai spek lam kelas je..
lua kelas sye xnak pakai spek or lense~~
walaupun power sye dah 200 hahaha XD siap silau tinggi lak tu.

siti kektus said...

tak tau mana lagi elok. tak pakai spect. hehehehe :p







tapi, adik cakap pakai lens lagi senang. adik yg cakaplah. ^^

Widurifarhana said...

haha aku pun bru je buat tajuk psl lens. ngee.

yg pasti lens menyebabkan power aku naik mendadak. aku je lah yang rasa. =p

- abdul hadi abdul muti - said...

::Cik Pija::

Owh.. saya pakai dari Form 1, tapi asyik pecah je. Sekarang ni baru bertahan lama. Dulu, tak sampai setahun, mesti ganti baru. Haha

- abdul hadi abdul muti - said...

hazirah kasimon

uish, bahaya tu, nanti drive takut tak nampak

- abdul hadi abdul muti - said...

siti kektus

hurm, tu yang pening jugak tu. Huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

Widurifarhana

wah!! aku memang nak tengok ko pakai next sem weh. Haha

Latika.Dot.Dot. said...

hye, akak dah pakai contact lens dalam 5 tahun dah. dalam 5 tahun tu, ada 3 kali je kene infection.

lepastu taubat taknak pakai contact lens.

lepastu pakai balek, sebab mudah, murah dan sangat praktikalllll!

3 pasang RM40, boleh pakai 3 bulan.. atau lebeyh kalau tak cukup bajet. :))

- abdul hadi abdul muti - said...

Latika.Dot.Dot

owh, contact lens sekarang lebih praktikal ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...