Saturday, 21 January 2012

Bagaimana Anda Berbelanja Dengan Voucher Buku RM200?

Wah, sudah lama tak ku jengah lalu menulis di blog ni. Novel sungguh ayat. Mentang-mentanglah semua orang dapat voucher RM 200 hujung-hujung semester ni, semua dok borong novel kat MPH. haritu pergi MPH ramai betul umat. Aku rasa, dalam tempoh sejam aku melakukan aktiviti free reading aku kat MPH tu, adalah dalam 4 kali buku dekat rak tu jatuh kena langgar. Lepas tu semua yang beratur semua dok pakat beli novel je. Aku? Aku tak ambil lagi voucher tu dekat Pejabat Bendahari. Malas. Takut nanti terhilang. Makanya, nak ambil semester depan dengan harapan boleh beli buku-buku untuk dipakai di kelas dan juga akta-akta yang berkaitan. Akademik sangat aku ni, langsung tak bernafsu untuk beli novel-novel tu. Haha. Aku memang tak minat pun nak baca-baca novel ni. 

Oklah, post ni macam konon-konon nak buat comeback la ni. Kononnya setelah lama merendamkan diri. Haha. Sekarang ni dekat kolej lagi. Sedih!! Orang lain semua dah balik. Wuuu..... Balik rumah ni, akan terus mengupdate blog ni...

27 comments:

Wadi AR said...

dah cuti pon kau hadi. welkemmmmm

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

Rindu gila nak berbalas komen dengan kau. Huhu

blog-tips-kurus said...

semoga baucar itu dimanfaatkan. dengarnya dah ada anasir jahat nak beli baucar itu dgn RM50. so pemegang baucar akan dapat cash RM150...

Razil Tahir said...

aku dah gune 50inggit..
tak beli buku pelajaran punn...
beli buku lain.. hohohoho
tp aku beli pen.. utk pelajaran gak tuee... hoho

~Filzati Zulkepli~ said...

lama betei hang m'hilang wahai adi saujana. ops! sorry lama x singgah sini. lalala~

ArulchelseA said...

klau aku 10 minit..dah abis dah..kih kih kih

- abdul hadi abdul muti - said...

~Filzati Zulkepli~

aku pun tak tau ko dah buat blog baru rupanya. sob2

- abdul hadi abdul muti - said...

ArulchelseA

boros letew

~Filzati Zulkepli~ said...

manada buat blog baru. tuko nama je pong. aritu deactive sat, busy dgn exam. mihmihmih ;p

QueeN TerataI said...

tula tu... lama sepi... untunglah korg sekrang ni ada voucher boleh beli buku.. dulu zaman Queen kena usaha sendiri nk beli buku.. family tak mampu.. huhuhu sedih.. but happy 4 u all sbb x perlu hadapi situasi mcm Queen.

- abdul hadi abdul muti - said...

~Filzati Zulkepli~

manelah aku tahu. ingatkan buat blog baru..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

QueeN TerataI

tapi situasi macam kak Queen la yang buatkan semangat nak belajar zaman kak Queen dulu lagi kuat dari sekarang. huhu

Cikgu Ma said...

ada lagi tak voucher tu?nak 1 boleh??hhe

- abdul hadi abdul muti - said...

Cikgu Ma

tak amik lagicikgu ma..huhu

ekabukanmakcikkau. said...

kau tak minat baca novel mmg ah kau tak beli sengal hahaha. klau kau minat,aku dpt agak kau mesti rembat paling kurang pon satu, ombak rindu lah tuuuu haahha

saya cello191 said...

balik la cepat..
org lain semua dh balik..hehe..^^

Zee.Zee™ said...

voucher tu ada limit kan..
sampai bulan mac je....
=.=
so, cepat2 la pergi amek! :D

asliner said...

nasib baik lah tak jenis tak suke nak baca novel..
makanya..
memang masih tersimpan voucher buku tue kat saya..

p/s: i wish can change it into cash..boleh gak simpan duit rm200 tue..haha

Sue Unnie.. said...

academic sgt comeback ko.. ;D


err.. voucher tu bole beli bende len tak..? aku nak kasut.. ;D

- abdul hadi abdul muti - said...

ekabukanmakcikkau.

lecturer aku je yang beli ombak rindu. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

saya cello191

tahulah sudah sampai di rumah. berlagak pula

- abdul hadi abdul muti - said...

Zee.Zee™

sampai 15 hb.before 15 nanti amik.huu

- abdul hadi abdul muti - said...

asliner

malangnya tak boleh..haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Sue Unnie..

nak kasut beli sendiri la weh..mane boleh pakai voucher..haha

Myera Nyera said...

^^,

thanks adi, lama tak jenguk dia ^^,

myera da beli beberapa buku :)

Bobo said...

tula, tak tahu nak beli apa guna baucer tu, buku2 slalu fotostat je haha

HARITH ISKANDAR said...

200?wahhh mana cukup bang.kite org dulu maen copy copy je.200 tu kene tambah wooo.buku kite semua mahal2 tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...