Sunday, 23 October 2011

Live Performance

Aku tak tahulah apa yang aku dah buat.


Cerita dia macam ni. Aku memang dah lama dapat kesedaran yang suara aku memang tak sedap. So, setakat nak meronggeng dekat karoke tu jelah. Tapi, malam semalam, (Khamis malam) kawan aku dua orang ni,si Zahin dengan si Acap ni suruh aku join diorang buat show amal katanya untuk program Malam Penghayatan Islam Fakulti Undang-undang anjuran Law Society UiTM. Actually bukan show amal, cuma persembahan tempelan je. Very the over nak guna show amal weh, dah mengalahkan retis!! Haha

Kena nyanyi nasyid sebenarnya. Kitorang ambil lagu Sesungguhnya by Raihan untuk malam tu. Kitorang practice like satu malam je. Haha. So, memang kelam kabutlah. Dahlah kitorang masing-masing tak de experience mende mende macam tu. Haih..

Tapi benda tu satu pengalaman yang best jugaklah. Yalah, bila lagi nak perform live on stage kan? Mampuslah suara aku sumbang ke, ke laut ke, perghduli hape aku. Haha.

Tapi, masa tengah nyanyi tu,aku salah lirik. Aku main sembur je lirik tu. Tapi audience tak perasan pon. Nasib baiklah. Haha.

So, aku tak tahulah apa responds audience. Harapnya tak sakit telinga dengar kitorang nyanyi live on stage. Hahaha



10 comments:

Wadi AR said...

bagi aku dengar dulu

NOOR FATIN said...

ada video x? nak tgk!! ahah :P

asliner said...

bakat terpendam ke ape nie..
tapi kalau nak caya 100% kene dengar dulu lah suarenya..kot2 mesin ke..keh3


p/s: gurau semata-mate..

iKhRam said...

alamak.. dah jadi retis nasyid la pulak..

PCL said...

salam singgah kenal dari pemint mu...hahah, dah jd retis kan!

::budak:: said...

amboi, retis tak retis, dah ade peminat dah tu..hehe..

sUe UnniE;) said...

aku tepuk tgk dri rumah.. tak live la kirenyer..siaran tertunda..hakhak

Zee.Zee™ said...

waaahhh..
live tu.. hahaha..
style la :D

Sam Banjamin said...

ok la tu... at least ade jugak pengalaman menyanyi live... bukan semua orang dapat rase tau... silap2, next time dapat undangan lagi.. mana tau... tak pun, kamu sendiri pun dah tak rase segan2 nak nyanyi kan...

terima kasih sudi follow blog saya. maaf atas kelewatan membalas kunjungan serta mem-follow blog kamu.. harap terus berhubung ya.. salam lebaran n salam berkarya...

RinsyaRyc said...

>_<

nak dengo~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...