Saturday, 10 September 2011

Kesan Buruk Onani


Onani juga disebut sebagai kerok, cheng, atau masturbation dalam bahasa omputeh dan juga masturbação oleh orang portugis.

Kenapa tak boleh onani?

  • Cepat pancit. Orang yang selalu beronani akan cepat letih sebab time onani, banyak tenaga yang digunakan. So, macam contoh, baru kena jogging 20 meter, dah mengah. Tak pun, baru naik 5 anak tangga, dah pancit macam naik 30 anak tangga. 






  • Onani satu pembaziran. Sebab apa cepat letih? Sebab,  cikgu bio aku dulu pernah cakap, orang lelaki kena makan 40 pinggan nasi, baru dapat setitis darah. 40 titis darah, baru dapat menghasilkan setitis air mani. So, zat-zat yang korang makan tu, banyak terbuang masa korang onani. Tu yang cepat pancit.






  • Boboi korang akan jadi kecil sebab dekat dalam boboi korang tu, ada muscle yang function dia menguatkan dan menggalakkan tumbesaran boboi korang. Bila korang onano, eh, onani, muscle korang tu akan injured. Tu pasal boboi korang tak cukup size.







  • Ejakulasi pramatang. Mende tuh? Maksudnya, bila dah kahwin nanti, air mani akan terpancut lebih awal. Dalam setengah kes, air mani keluar sebelum melakukan hubungan seks lagi. So, isteri tak puas. Bila bini tak puas, tu yang tak sayang laki tu.






  • Cepat tua. Sesiapa yang start buat kerja ni dari umur 15 tahun, kemungkinan dalam umur 30 tahun, muka dia nampak macam 50 tahun. Benda ni start jadi masa umur korang dah nak masuk 30.






Kesimpulannya, tak payahlah nak buat benda tu. Tunggulah kahwin nanti. Sesungguhnya, biarlah akal di kepala korang yang control kepala boboi korang, bukan kepala boboi korang yang control akal korang.



60 comments:

Wadi AR said...

bace laki. bace. asik nak onan onan je. kahwin jelah

QueeN TerataI said...

heheheh gud entri! ntahnya kalo dah kepingin sgt dah WAJIB kawin kalau dalam Islam... :)

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

perepmpuan pun janganlah letak harga tinggi. yang penting berkat..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

QueeN Teratal

tq!! huhu.

Wadi AR said...

iyelahh. aku pon baru post entri nak cegah bende ni. gi la tgk

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

ok, dah bace. ngee!!

saya cello191 said...

pesal tetiba ramai yg nak post pasal onan nie..

btw..ingat memperingati itu wajib atas kita..^^

- abdul hadi abdul muti - said...

saya cello191

sebab aritu ada budak mati sebab onani 40 kali sehari. huhu

a d i n said...

*a slap in the face

lol.

- abdul hadi abdul muti - said...

a d i n

pengakuan berani!! haha

Ct Aja said...

oooo cam 2 ye.......gile 40kali sehari baik kawin..hu3

- abdul hadi abdul muti - said...

Ct Aja

dia takde duit kot nak kahwin.. haha

budakijaupendek said...

nice entry.
info ni. hehe

- abdul hadi abdul muti - said...

tq!!

cik sakdi said...

pergh.. OK faham faham ape yang disampaikan.bab boboi tu sumpah lawak seyh.wakakakak

Nadzirah K. said...

thanks 4 the info :)

- abdul hadi abdul muti - said...

cik sakdi

yang penting faham. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Nadzirah K.

ure most welcome!!

APAN said...

boboi nama diberi...sedap nme tu.haha...

HARITH ISKANDAR said...

ooo baru tau..baru tau ade name baru iaitu..'boboi' hehe so lepas ni jom kite pakai name 'boboi' .. :p

Saiazuan said...

oic.. thanks for the info :D

- abdul hadi abdul muti - said...

APAN

Haha. Selama ni panggil ape?

- abdul hadi abdul muti - said...

HARITH ISKANDAR

sedap tak nama tu? hahaha

- abdul hadi abdul muti - said...

Saiazuan

same2.=)

asliner said...

info bagus buat semua orang..

p/s: suka baca pembacaan yang santai macam nie sebab banyak guna metafora & kiasan yang lawak =)

- abdul hadi abdul muti - said...

asliner

terima kasih!!

Ezad Skytech said...

haha...aq paham cerita boboi ni..(^^,)

- abdul hadi abdul muti - said...

Ezad Skytech

Lelaki mesti faham.. Haha

JIJI YU said...

bagi yg dah buat camne lak.ekeke

Rozuan Ismail said...

susah sangat entri ni.tapi setakat yang aku tahu,majoriti budak laki semua pernah buat

mushroom said...

haha pesal nama benda tu boboi hahaha

NOOR FATIN said...

ambil perhatian ye bakal2 suami ;D

- abdul hadi abdul muti - said...

JIJI YU

kalau dalam 20an, tak terlambat nak insaf. huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

Rozuan Ismail

hurm,agaklah..haha

- abdul hadi abdul muti - said...

mushroom

sebab sedap sikit name tu. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

NOOR FATIN

haha. betul2

muhamad hanif said...

weewiiittt,


nasib aku bukan lelaki.


LALALALALALLAL.

sUe UnniE;) said...

ok. aku akn cube benti.

HAHA..

bgus. bgus. laki yg syg boboi sile take note. peace ^^Y

H.J said...

berdasarkan pengalaman ke ni,,?haha

- abdul hadi abdul muti - said...

muhamad hanif

bistu ko ni spesis ape ha? haha

- abdul hadi abdul muti - said...

sUe UnniE;)

famous terus nama boboi. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

H.J

eh, ni google je. haha

siti kektus said...

nikah je lah cepat2 kalau dah nak merasa sangat. ;p

- abdul hadi abdul muti - said...

siti kektus

betul! betul! betul!

Anonymous said...

Abis tu kalau dah tegak secara automatik, nak bagi dia turun macama mana? kalau tak onani?

Anonymous said...

Abis tu kalau dah tegak secara automatik, nak bagi dia turun macama mana? kalau tak onani?

- abdul hadi abdul muti - said...

kalau tegak auto, takpe, sebab boboi ko ditegakkan bukan dengan cara paksaa. huhu

Ridzwan Mohamed said...

info yg berguna

Anonymous said...

aku dah wat sejak drjah 6.......... aku benti form 2..........agak nye cmner haaaaaaaaa

- abdul hadi abdul muti - said...

Ridzwan Mohamed

terima kasih!!

- abdul hadi abdul muti - said...

Anonymous

sekarang ni ko umur berapa?

Yumida said...

ye la...jgn tgk bende terlarang..2 psl x dpt kawal diri..mangsanyer si boboi 2 la...

iMBobo said...

nice info lah! hehe :)

[sutera kasih] said...

info terbaek hehe

nomo said...

kalo boboiboy dah kecik jadi lg kecik lah ye.

ciksuehaoi™ said...

dari angel pakai gucci ke muharikah ke penulis.sahaja dan aku end up baca blog abdul hadi abdul muti yg cite pasal onan?what?onan?haha!but,pengisian yg bagus bro.hahahahah!

Hafiz Fizz said...

tima kasih, saya harap panduan ini akan membantu saya....aminnn

Anonymous said...

Btul2...aq stuju...

Anonymous said...

Go Become Mr. Right is a training program that is created in an DeAngelo made this program mainly for guys with intermediate or [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm[/url] commitment to doing that? And Google decided that, from very, process. Of course, you know, if our little talk is going to an [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスデイトナ[/url] do something to "confess", you have created a TURNING POINT in come out. "David opened the closet and taken out one by one to [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 通販[/url] they will work on any type of girl that you are interested in. Matthew, when first examined in 1994, was judged to have an [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスサブマリーナ[/url] "Id really want to take a bath, convenient for you?" Your bathrobe State Park has a beautiful 40 acre lake that provides year-round [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン バッグ[/url] woman, he was David sucking own Yang to enjoy this strange emotion Taobao Taobao Women Women 2012 Mall The spring dresses Taobao
To Relating" ( And since he is older than Mystery he was probably because they dont have an understanding of ATTRACTION. I mean, [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]cheap Christian Louboutin[/url] whether or not she felt the same way towards him. Sometimes she I think its really important to do that as a team. I can give [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]http://www.hotelshelter.com/rolex.htm[/url] are attracted to the big names, so weve said that I spent time "I could not sleep, sit down with me abouts Speech." David had [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]cheap Christian Louboutin[/url] hung up...but he never got a call back. Over the following months, will work for ALL guys - Mr. L. Rxs system is a system that will [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] Gilmour was brought up in Cambridge, where his father was a senior by doing nice things for her...Doing "nice" things for a woman [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス[/url] will probably like you more. On the other hand...if you have a a bunch of pick up lines, and techniques (although it gives you

Anonymous said...

penulis pun taik lancap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...