Monday, 5 September 2011

Lepas Raya


Dulu, masa puasa, berat badan under control babeh!! Lepas raya, berat badan mencanak-canak naik!!

Dulu, masa puasa, perut siap ada six pack, slim je. Lepas raya, dah makin maju kehadapan nampaknya.

Dulu, masa puasa, asal azan je pergi masjid. Asal azan je pergi surau. Memang muka suraulah!!  Sembahyang sunat pun tak tinggal. Lepas raya, dah nak masuk asar baru terkedek-kedek nak ambil air sembahyang untuk sembahyang zuhur.

Dulu, masa puasa, klinik dengan hospital penuh dengan budak-budak kudung tangan dengan jari sebab main mercun. Lepas raya, klinik dengan hospital penuh dengan pesakit darah tinggi dengan kencing manis.

(sorry,entry pendek sebab baru sampai rumah dari kampung. so, baru dapat online. huhu)

28 comments:

Wadi AR said...

dulu dapat banyak duit raye, tapi ble abes raye makin kurang duit raye

Syara Mohammad said...

amboi... sempat aje menaip padahal baru sampai rumah. rindu ngan blog dah ye?

mcm manelah nanti kalau dah balik uitm. wireless sangatlah TERBAEK!

saya cello191 said...

welcome back..
byk kutip duit raya....?

^^

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

time raya je orang ramai tiba-tiba jadi suka bagi duit kan. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Syara Mohammad

Haha. Sebab tu kena pulun sekarang

- abdul hadi abdul muti - said...

saya cello191

tak sampai seratus pun. sobs. haha

CikGu Ma said...

dulu, sebelum puasa saya kurang makan, bila puasa, bertambah2 tak lalu makan...so, saya slim jerr..hik3...selamat hari raya =,=

hazirah kasimon said...

reraye memang cenggini..liat kemain nk g suwau..muahaha

i am S!L4H.. said...

sebelum raye duit x de, lepas raye duit makin x de. hahaha =p

::Cik Pija:: said...

kau ade 6 pad adi? sumpaaaa ta pecaya maa. :P

iKhRam said...

masa sebelum raya duit habis berbelanja..
lepas raya.. kenapa menung sorang2 saja.. hahaha

cart kartika said...

nice sharing..hihi jum join entry raya

http://cartiecacloset.blogspot.com/2011/09/segmen-blogwalking-entry-raya.html

Syara Mohammad said...

reply kat sini yer...

buku tu tak payah belilah...
nanti syara bagi pinjam...
okay?

- abdul hadi abdul muti - said...

CikGu Ma

wah, tetap maintain!! huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

hazirah kasimon

maklomlah, setan punya angkara lah tu. ceh, nak salahkan setan pulak kan. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

i am S!L4H

lorh..kesian gila..aduhai..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

:: Cik Pija ::

six PAX lah, bukan pad. haha. apesal, nak tengok sendiri? haha

- abdul hadi abdul muti - said...

iKhRam

tulah, banyak sangat bagi duit raya. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

cart kartika

ok, kalau sempat saya join. =)

- abdul hadi abdul muti - said...

Syara Mohammad

uish, gigihnya, takpelah. huhu

APAN said...

dulu, kini dan selamanya.haha...aku maintain lagi ma :)

- abdul hadi abdul muti - said...

APAN

cayalah bro!!

sUe UnniE;) said...

ko sbelum raye pun takdek six pack kan..? jgn tipu..haha..

sape ckp aku takdek teka teki. ko tu sebok raye.. da.. cpt cpt.. aku da nak tutup ni..kehkeh..

http://sueunnie.blogspot.com/2011/09/teka-teki-kawan-aku-lagi.html

mak dara said...

body mak maintan jew jgn marah uolss hihi

- abdul hadi abdul muti - said...

sUe UnniE;)

haha. nanti aku jawab teka-teki tu

- abdul hadi abdul muti - said...

mak dara

haha.

aizamia3 said...

dulu puas dapat duit raya.. sekarang pun puas jugak sebab dapat bagi duit raya.. tengok wajah ceria anak-anak yang datang beraya.. ;)

- abdul hadi abdul muti - said...

aizamia3

alhamdulillah.. rezeki anak-anak..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...