Sunday, 22 January 2012

Sunshine Outside, Raining Inside


Bila semua orang yang dekat dengan kita macam bagi isyarat yang dia suka dekat kita, kita rasa dia tu is kita punya mr perfect/ misses perfect untuk kita. Si dia pun macam bagi signal yang dia dapat terima diri kita. Tapi tiba-tiba dia pergi cari orang lain. Bukan sekali, tapi tiga. Yang itu di depan mata kita, yang di belakang kita siapa tahu.

Mungkin diri kita yang bagi harapan palsu dekat diri sendiri. Syok sendiri padehal side yang sebelah sana tak pandang pun siapa kita ni. Tapi takpelah, diri kita dengan dia bukan ada apa-apa pun. Mungkin sebelum ni, diri kita pernah lakukan benda yang sama. Mungkin inilah kata orang hukum karma. Mungkin orang  sebelum ni yang kita pernah hancurkan harapan tu mengharapkan “karma will slap you before I do”. Agaknya karma memang dah tampar diri kita kot. Huhu

But its ok. Never mind, at least he or she has given us a good lesson about relationship. Dan kita pun tak pernah nak membenci dia pun. Dia pun ada hak dalam hidup dia. Yet, to accept him or her is strictly no. Because deep inside ourselves, we believe we deserve a better person than him or her. =)

Video klip lagu dulu-dulu yang aku dengar masa time form 3. Lagu best video hampas.

12 comments:

zeehan said...

when you're not meant to be with her, trust Allah, He is writing the best love story for you. =)

Wadi AR said...

ececeh. ke ko ni muti

asliner said...

bguslah boleh redha dan menerima ape yang terjadi..

p/s: eh, dulu2 suke gk lagu nie..jiwangs...haha

hazifah wasimah said...

jika kita dah rasa mcam dah jatuh cinta pada seseorg, lebih baik kita selidik dlu latar belakang si dia sebelum kita betul2 jatuh cinta.. agar diri kita tak disakiti dgn harapan yang diberi... if si dia tu dikenali rakan2 kita yang lain, cuba tya rakan kita or even rakan kepada si dia... juz soal supaya kita kenal dlu si dia ni jenis mcm mana.. =) i'm juz giving my opinion based on my own experiences.. =)

saya cello191 said...

lepaskan je la,kalau bkn milik kita...^^

sea_lavender said...

kui3x cm kena kt diri plak~ hukum karma pd sebelah pihak itu.. hebat kuasa Allah... kini hanya mampu berdoa pd Dia, mohon kekuatan~

budak said...

tajuk mcm pantun 2 kerat dh..hehe

Razil Tahir said...

hadiiii... i didn't mean to...
(ttiberr..)

HARITH ISKANDAR said...

ewahhh mcm frusttt je..ehehe relakanlah pergi :)

Sue Unnie.. said...

kan..?
kan...?

sape suh lmbt bg respon.. ;p

Rapunzel Cikilolo said...

aku suke lagu ni jugak. mendalam maknenye..

A.N.I.S S.U.R.A.Y.A said...

saba eh hadiii~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...