Friday, 19 August 2011

Mulianya Sebuah Kemaafan


Mungkin ramai yang dah tak tengok Video ni. Tapi, for those people yang belum tengok lagi video ni, video ni pasal Tariq Jahan, bapa kepada Haroon yang meninggal dunia bersama dua lagi rakannya iautu pasangan adik-beradik Shahzad Ali dan Abdul Musavir ketika berkawal di Jalan Winson Green, Birmingham semasa kejadian rusuhan berlaku. Diorang ni jadi mangsa langgar lari oleh looters kat sana.Dalam video ni, Tariq Jahan suruh community yang nak tuntut bela atas kematian anak dia dan dua yang lain tu berhenti daripada berbuat demikian.

"I believe that people can stay calm. If you look around here, there are black, brown, white and yellow people, they are all my community. We live together and we can stay together.

"Our three boys have died. I hear that another person, a 68-year-old man, has died in London after he tried to help stop a fire. There should be no more deaths, and I hope and pray that message has got through.", -Tariq Jahan, 2011


7 comments:

ziraziz said...

"kemaafan ,dendam yang terindah"....

- abdul hadi abdul muti - said...

ziraziz

suka ayat tu. huhu

aimaniman said...

alhamdulillah, salute kat ayah... api jangan dilawan dengan api..simbah air, insy terpadam api kemarahan, yg buat onar pasti akan terima balasan...

- abdul hadi abdul muti - said...

aimaniman

betul tu. tak guna balas dendam balik

Nora Yusop said...

lembutnya hatinya memberi kemaafan...

Nora Yusop said...

lembutnya hatinya memberi kemaafan...

- abdul hadi abdul muti - said...

Nora Yusop

Tulah. Kagum dengan dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...