Wednesday, 7 September 2011

Gembira Dirompak

Semalam aku sempat beraya dekat rumah Palo",kawan aku, dekat Tanjung Ipoh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan Darul Khusus, Malaysia, Asia Tenggara, Asia, Planet Bumi, Galaksi Bima Sakti dan bla bla bla.

Uwan Palo" ni ada bercerita pasal adik ipar dia kena rompak masa tengah angkat kain dekat luar rumah pukul 5 macam tu. Masa adik ipar dia tengah angkat kain,ada dua orang perompak naik motor, lepas tu letak parang dekat perut dia, lepas tu perompak tu cakap, kalau menjerit, dia buraikan perut. So, masa tu, adik ipar uwan tu pakai rantai.So,perompaktu ambil rantai.

Yang kelakarnya, lepas kena rompak, adik ipar uwan Palo" tu tak trauma apa-apa pun. Fobia pun tidak. Malah, suka dan bersemangat nak bercerita dia kena rompak. Yang dia suka sangat masa kena rompak tu bukan apa. Masatu,dia kan angkat kain kan. Dekat tangan dia ada gelang. Tapi,kain yang dia angkat tu cover gelang kat tangan dia tu. So, perompak tu nampak rantai je, tapi gelang tak nampak. Gamaknya, gelang tu beribu, rantai tu beratus je. Tu yang happy tu. Kalau dengan gelang-gelang perompak tu rembat, mau menangis 3 hari 3 malam gamaknya. Haha.


32 comments:

[ faris ] said...

haha bole plak tk stress.adoyai. mesti korg gelak2 jugak dgr cita. tp bhaya gila kan, angkat kain pun, org nk rompak.

QueeN TerataI said...

ADUH ada gak org yg happy kena rompak yer? even harga gelang lbh mahal dr rantau yg diambil.. xknlah dia ta rasa takut sbb diacukan sentaja tu.. isk.. kalo sya confirm trauma!

Aziela said...

Seb baik nyawo eh x malayang..perghh...

aleen aiden said...

cerita nih ade sikit klakar.tp nak gelak mcm xbaik plak sbb org 2 dtimpa musibah.hahah

Eddy Dce said...

nak angkat kain pun kena rompak...bhye2...tpi agak pelik gak la tak trauma skit pun...hahaha....

Wadi AR said...

kalo gua jumpe perompak tu gua siap nak berborak lagi

Wadi AR said...
This comment has been removed by the author.
- abdul hadi abdul muti - said...

[ faris ]

memang gelak gila. dahlah uwan palo speaking nogoghi.

- abdul hadi abdul muti - said...

QueeN TerataI

dia jenis yang cool kot. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

QueeN TerataI

dia jenis yang cool kot. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Aziela

tulah. tapi rasanya perompak tu acah-acah ayam je kot.huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

aleen aiden

kiotrang masa dengar cerita ni gelak gila. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Eddy Dce

tulah, bahaya sekarang ni. depan rumah pun boleh kena rompak

- abdul hadi abdul muti - said...

Wadi AR

hiyolah tu. haha

a d i n said...

wakaka, boleh tahan gak.. nasib baek..

lame x jumpe palo, =(

- abdul hadi abdul muti - said...

a d i n

meh la turun negeri sembilan ni ha. huhu

::budak:: said...

pasni suruh kak peah bwk kain je tak kisah la time tengah siram pokok bunga ke kan mcm adik ipar uwan palo" ko tu..hehe

- abdul hadi abdul muti - said...

::budak::

haha. tak boleh, nanti takde siapa nampak gelang dia shining. haha

AziE said...

Cara hilang stress jugak tu. Buat apa kenang bende yang dikebas kan. Baik happy tengok apa yang masih jadi hak milik.

Alisya said...

mintak dijauhkan... kuat semangat kakak tu...

- abdul hadi abdul muti - said...

AziE

terbaik!! haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Alisya

tulah. tabah betul

kemban said...

aiyooo kalo dah jenis meriah tu kena rompak pun meriah gak...selalu org mcm kakak ni memang tabah dan kuat..i like

- abdul hadi abdul muti - said...

kemban

meriah tiap maselah katekan. haha.at least, ada modal nak buat menyembang yedak? haha

EzayHadry said...

hadoii bahye2..agak2 nye muke perompak tak macam perompak kot..Alhamdulilah tkde pape kan..semua selamat

iMBobo said...

nasib baik perompak tu tak nmpk gelang..tp kenapalah die sidai baju pakai brg kemas hehe

zareliqa afiqa said...

uishh.bahaye tuh.tp nasib baik tak trauma.hehe,patut lar.gelang masih selamat rupany. :D

- abdul hadi abdul muti - said...

EzayHadry

perompak tu muka cute kot. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

iMBobo

nak tayang kat orang sebelah. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

zareliqa afiqa

haha. gelang lagi penting.

An Najwa said...

perghhh memang terbaik la kan..kene rompak x stress langsung..kalau aku kene rompak konpem demam seminggu, parang kot..

- abdul hadi abdul muti - said...

An Najwa

lama gila ko nak demam. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...