Sunday, 18 September 2011

Milo Seterika


Aku confident, bagi mana-mana yang pernah merasa hidup dekat asrama, mesti pernah buat benda ni kan? Haha.
Milo seterika ni, dia milo 3 in 1 tu. Tapi dia jadi macam keras bila kita seterikakan milo tu. Nak tau macam mana nak buat?


Bahan- bahan yang diperlukan : 



Langkah yang pertama, letakkan milo 3 in 1 korang tu dekat atas kain.Contoh, kain pelikat. Lepas tu,lipat dua kain yang korang gunakan tu. Kira macam korang buat lepat pisanglah macam tu.


Lepas tu, amik iron, korang ironkan atas kain yang korang pakai untuk bungkus milo 3 in 1 tu. Ironlah dalam 10 minit. Sambil iron tu, balik-balikkanlah kain tu, so that milo korang tu akan dapat haba dengan sebati. Ha!! Gittew!! Haha. Masa korang iron ni, korang kena tekan sikit seterika tu, so, baru ada pressure. Bila ada pressure, barulah milo tu jadi keras.



Lepas dah seterika, bukak milo 3 in 1 tu, pastu makan. Milo seterika ni sangat sesuai untuk menjadi sarapan pagi berkhasiat penuh tenaga dan juga minum petang penuh syahdu ditiup bayu. Haa, kalau masa asrama dulu, selalu makan milo seterika ni masa tengah prep (preparation kelas) 

So, selamat mencuba!!





22 comments:

muhamad hanif said...

ahhahaha,

aku penah buat. 1st buat aku lupa alas kain. Hancuss.

Dr. Najwa ^_^ said...

Haha. dulu kat sekolah selalu buat pastu kongsi ramai2 :)

budakijaupendek said...

tak pernah cuba tp rasa mcm nk cuba.
hahaha
last pic, euuww... gigi kotor! haha

nub said...

lepas tu katanya akan kena leukimia,

suma buat takheran pon. hekhek

- abdul hadi abdul muti - said...

muhamad hanif

memang hancur la kan. haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Dr. Najwa ^_^

kenangan gila waktu tu kan? haha

- abdul hadi abdul muti - said...

budakijaupendek

haha. tu gigi lompang sebab milo tu terlebih keras, haha

- abdul hadi abdul muti - said...

nub

janji sedap, bedal je. haha

fadwa daud said...

pernah buat jugak!! sangat sedap mkn milo cmni..
cara penyediaan sbenar milo paket ni dah jadi lain..haha..
hai..kenangan~~~

Nalisa Syahira said...

hahahaha , pernah sangat oh ,

- abdul hadi abdul muti - said...

fadwa daud

lain yang macam mana eah?

- abdul hadi abdul muti - said...

Nalisa Syahira

budakasrama la ni, kan? haha

asliner said...

pernah buat time kat matrik dulu..
tapi sekali sahaja percubaan..
memang sedap..
sebab macam rasa 'coklat cadbury' kononnya..
tapi dengar kata tak elok makan macam tue..
sebab can lead to constipation..
berani tak? keh3

- abdul hadi abdul muti - said...

asliner

constipation? hurm, agaklah, sebab benda tukering dan macam greasy sikit..huhu

::budak:: said...

haha..sumpah penah buat camtu gak..memg mls nk bancuh milo, iron pun sodap kan..tp mmber aku ckp time tu kalo mkn milo keras tu nk membuang agk keras..ops :)

- abdul hadi abdul muti - said...

::budak::

keras dan panas. betul tak? haha

cik misi said...

x pernah bt pun ni bru taw

- abdul hadi abdul muti - said...

cik misi

owh, yeke. jomlah try

Sr. Maryam Fatanah said...

pernah buat !!! n to become more creative smpai nestum 3-in-1 or ape2 yg 3 in 1 sume diseterikakan !

i am S!L4H.. said...

aiyakkk.

abis la rongakkkk

ain dzaya said...

ain rembat gambar entri nie, minta izin kendian. dan siap letak link lagi. terima kasih ^^. jenguk2 lah ea..klu nak kpastian.

Anonymous said...

Keras nak mampus. but thanks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...