Tuesday, 7 December 2010

Dag! Dig! Dug! Di Dalam Dada..





10 December 2010. Tarikh result final examination untuk sesi Julai-November nak keluar. Nak tunggu result keluar ni macam tunggu bini bersalin. Tak tentu arah. Time makan, tibe tibe teringat kat jawapan yang tak sempat nak tulis time exam sebab terlupe. Time makan tu la baru teringat. Namun, apekan daye, bende yang lepas jangan kan dikenang.Begitu sastera ayat.

Kalau untuk aku, lepas exam, mule la bukak calculator dalam phone yang mampu mengeluarkan cahaye kuning, bertulisan hitam kebanggaan aku tu. Ha, yang boleh main suluh suluh lampu macam dalam video klip What You Waiting For tu. So, phone tu digunekan untuk mengire ramalan-ramalan yang konon aku akan dapat untuk result final nanti. Tapi selalunye tak tepat. Kalau time sedar diri, pointer ramalan tu rendah sangat. Time nak sedapkan hati, pointer ramalan tu tinggi sangat la pulak.

Mengimbau kembali kenangan menjawab soalan final untuk semester Julai-November yang masih segar di dalam ingatanku ini, sesegar embun yang menitis di waktu dinihari, aku rase pointer yang akan keluar lebih kurang same je kot dengan semester lepas. Tak tinggi mane pon. Cukup cukup makan je. Make, cite cite mendapat ijazah kelas pertame semakin pudar sepudar kain pelikat yang direndam dengan Clorox. Hurm...

Bukan aku tak berusehe. Memang tak boleh nak denied, aku memang la tak put 100 percent focus kat academic per se. Mane tak nye, as a university student,your responsibility bukan setakat ngadap buku. Banyak lagi tanggungjawab yang kene buat. Tapi, time study week yang selame seminggu,(yang memang obviously tak cukup), rasenye memang da pulun habis da. Jealous jugak dengar cerite study oversea dari lecturer aku. Die kate, study week kat tempat die belajar dulu(kat UK) sampai sebulan. Time tu, nak travel keliling Eropah pon sempat lagi. Gap antare paper pon sampai seminggu. Best betul!!


Ape pon, aku kene la berpijak di bumi yang nyate. UiTM bukan suke sangat bagi study week lame lame. Gap antare paper pon tak lame. Just take it as a challenge je la.

Sem depan, macam biase, berazam nak dapat pointer tinggi. Tiap tiap minggu kene study kat library. Sebenarnye, aku dah practikkan bende ni da untuk sem ni. Tapi, tak jalan sangat. Tak masuk pon study kat library. Sebab? Satu, sebab suhu yang mengalahkan suhu peti ais aku kat rumah yang sejuk lebih-lebih sampai sayur pon jadi ais. Bile dah 2 jam dok dalam library, mule la mengigil. Lepas tu, mule la lapar. Lepas tu, mule la buat status facebook yang berbunyi “sejuk lapar sejuk lapar sejuk lapar sejuk lapar”. Mengharapkan ade yang sudi nak temankan aku makan. Haha. Selalunye, yang akan temankan aku makan ialah Abdul Faizzani, atau lebih masyhur dengan name Mag dan tak dilupekan juge Ahmad Affan atau lebih famous dengan name Apan. Sebab kedue, kalau study sorang sorang senang tido. Tu yang tak masuk sangat tu.

Lagi pon subjek law ni bukanlah sesenang mane. Sape kate law senang? Kalau hafal semue cases and statutes pon belum tentu boleh jawab sebab nak jawab law kene pandai apply. Ditambahkan pulak dengan jawapan yang selalunye sampai 15 muke surat dalam mase 3 jam. Boleh bengkak tangan tau. Belum surut bengkak di tangan, dah ade lagi exam yang kene jawab.

Hurm, kesimpulannye, tak elok merungut ni. Ape yang penting, usehe!usehe!jangan lupe doa! Mintak mintak la result kali ini elok elok je. Amin! Mohon supaye korang mendoakan aku dapat result yang elok untuk sem ni. Terime kasih!!=)

Salam Maal Hijrah

13 comments:

Farhana Bekeri said...

aduh, citer pasl result buat wa pun ketaq sma lah bro..aduhh.
btw, meh nak tya, ak dgr, jadik budak law ni, repeat tuh bnda biasa..benarkah? XD

ashraf said...

same la.ak pn 10 disember :)

Maisarah said...

ya, sape kate blajar law ni senang?
sem 2 br betul2 rase blaja law ni mmg susah...
ape pun, kita dah wat yg terbaik...sama2lah kita doakan yg terbaik...huhu..

btw, ak dah tukar blog, www.luahanseoranghamba.blogspot.com..
ade mase, lawat2lah...=)

- abdul hadi abdul muti - said...

Farhana Bakeri
Ye kot. Huhu. Tapi mintak dijauhkan la.

- abdul hadi abdul muti - said...

ashraf

owh.all the best pornstar!!haha

- abdul hadi abdul muti - said...

Maisarah

Insya Allah..
Dah siap jadi followers lagi. Haha

IMANSHAH said...

tiap2 nak bukak sem mesti ada azam baru an..tapi tak seindah yang diazamkan ya masa blaja tu..haish

bila nak dapat sijil dekan ni

Akmal Hijaz said...

boleh punya hadi!
Insyallah, salam maal hijrah ye ;)

- abdul hadi abdul muti - said...

IMANSHAH

doakanlah anak murid cikgu ni dapat sijil dekan..=)

- abdul hadi abdul muti - said...

Akmal Hijaz

amin, thanks caman!!
salam maal hijrah!!

hans said...

hahahaha
bersedialah untuk tekanan jiwa dengan server yang lembab sebab ramai berebut2 nak tgok result nanti
kekekekek

P/S : 5 Gaya Rambut Mengikut Zaman

- abdul hadi abdul muti - said...

memang tepat pukul 10, aku terus terpacak depan lappy.huhu

Ahmad Ismi said...

sama lah......Msa 1st sem dulu susah sikit lerh....error memanjang..nasib skung diorang dah bagi kat mail...mmg best kira2 pointer...mengharap akan dpt results yg mantap..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...