Tuesday, 14 December 2010

Berjaya Dengan Separuh Kepala (Ahad Israfil)


Nak-nak bukak semster ni, kena lah macam kickstart sikit kan. Baru la naik semangat nak study.

Ni ha. Mungkin korang pernah dengar name Ahad Israfil. Ahad Israfil,37, hilang separuh daripade otak die sebab kene tembak mase umur die 14 tahun dekat Dayton, Ohio, Amerika Syarikat.Mase kejadian, tembakan tu bukanlah sengaje, tapi majikan die(time tu Ahad Israfil keje kat kedai) terjatuh senapang shotgun tu, then peluru tu terkene Ahad Israfil.

Alhamdulillah la, dengan izin Allah, die survive selepas 5 jam kene operate. Yang best nye, dan-dan lepas kene operate tu, Ahad Israfil ni terus boleh bercakap!! Nasib baik doktor tu takde sakit jantung. Kalau tak mesti dah lain jadinye.

Kecederaan Ahad tu memusnahkan tisu otak ngan separuh struktur tengkorak Ahad, tapi nasib baik kulit kat bahagian yang injured tu still 'masih hidup'. Maknenye, masih boleh tumbuh kulit baru. Jadinye, Ahad ni buat operation sekali lagi untuk isi silikon blok nak tampal balik lubang tu. So, sekarang ni, dah nampak normallah sebab dah tumbuh rambut semua.

Walaupun die berkerusi rode, die still boleh menjalani hidup macam orang normal jugak. Lagi syok, die ni berjaye dapat Degree kat universiti ape ntah tapi kat US la.

Ha..Rase termotivasi tak?huhu.=)



4 comments:

ashraf said...

nape hadi, ko tringin nak kena tembak gak ke so boleh jd popular? ish3

- abdul hadi abdul muti - said...

haha.heq mung!!aku tengok kat tv mende ni.kalau aku popular sampai boleh tanggung aku belajar 3 tahun ape salahnye.haha

alienelliz said...

ad juga tgk video dia ni dulu..walaupun cacat, tapi masih tetap boleh bjaya..hehe =)

THANKS FOR YOUR COMMENT DI BLOG ALIENELLIZ..=)

- abdul hadi abdul muti - said...

alienelliz

same same!!
tu la, kalau ade usehe, masti ade kejayaan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...