Saturday, 29 January 2011

KFC!! TOLONGLAH!!!!!!


KFC aka Kentucky Fried Chicken. Aku tak pasti sangat same ade KFC ni sape yang punye, same ade J-CORP yang punye ke atau bukan.

Tadi aku dengan member-member aku pergi kat KFC Cawangan &^!^&@!. Teruk giler service die. Dah la slow. Yang jage kaunter tu pulak macam tak tau die tu sebenarnye jual ape. Bile orang mintak nak order menu bla3, cakap takde, tapi, tibe-tibe boleh ade pulak.

KFC ni lambat bukan ape. Lambat sebab orang tu lah cashier, orang tu lah nak isi air, orang tu la nak letak ayam,letak burger, letak wages segale. Sebab tu la slow. Kesian kat customer yang kene berdiri sebab nak beratur nak order.

Lepas tu, kalau kat KFC Seksyen *!@, jangan berharap sangat la pekerje die nak angkat tray and lapkan meje korang. Aku pernah study kat sane, and aku sendiri yang kene angkat tray and clearkan sampah2 yang ade atas meje sebab dah takde meja lain untuk aku duduk. Dah macam aku pulak yang keje kat situ. Pekerje kat situ buat ape? Baik tak yah ade pekerje kat situ.

Pape pun, aku rase, KFC ni kalau tak silap syarikat Bumiputera. So, nak jugak tengok KFC ni maju. Aku rase, dulu-dulu, KFC ni memang tak de sape boleh challenge. Tapi, sekarang, aku rase, ramai yang pergi fasfood lain especially McD sebab servis cepat, pekerja mesra, restaurant lawa, wifi laju.

So, diharapkan supaye dapatlah KFC meningkatkan mutu kualiti syarikat anda. Sekian, terime kasih.

7 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

antar surat aduan trus kt kfc tuuu,
kalu nk cpat, leyh naik bengang gak kne tggu lama2 kn, huuhu

senandung semalam said...

penah rase bnde ni jgak...
kfc 2 gle lmbab n sbb pkrje dye malas,manager yg terpkse buat keje...

- abdul hadi abdul muti - said...

FariehanIbrahim [LBC]

haritu kitorang dah hantar dah kat kfc tu.tapi, boleh la tahan seminggu.sekarang, teruk balik.huu

- abdul hadi abdul muti - said...

senandung semalam

kadang-kadang tak faham nape la diorang sukesangat makangaji bute

IMANSHAH said...

lupa bila last makan KFC..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

mesti selalu gi mcd kan?huhu

Reader said...

sngt stuju dengan tuan nye blog ni..
dulu time saya dekat shah alam..ingtkan kfc dekat situ je..
tapi ni dekat taiping,ampang,smua tempat saya pergi sama je..kadang2 tu SATU KAUNTER je buka!
sorng je yang buat semua benda amik order,bungkus makanan..so boleh bayangkan la mcm mne kan slow nye.
pernh sekali tu dah beraturlama tapi mcm x bergerak2 pun..memang give up la..kitorng blah je dari situ..dlama hati memang memuji fast food lain dari kfc ni
x tahu la diorng ni sedar ke x..service diorng sngt la slow....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...