Saturday, 15 January 2011

Pengalaman di AJL 25

Mungkin ini cerite basi. Sebabkan gambar baru diupload semalam, so, aku just buat post ni hari ni. Sobss!! Tak kire!! Nak post gak.


Okayh,aku tak ingat berapehari bulan ntah AJL tu.Tapi aku bertolak dari Seremban, naik KTM pukul 11.30. Sampai UKM, Faris amik aku dengan motor Honda Wave si Zain. Lepak UKM, mule mule stalk Ismeth basuh baju. Wahaha. Lepas tu, lepak bilik Faris, sambil usyar-usyar video. Lepas tu, Palo, bekas pelajar kolej UKM mane ntah, muncul dengan tibe-tibe memeriahkan suasane.

Pukul 350, aku, Faris, Khai, Yasir dangan pacarnya si Yasir(tak tau name, tak sempat nak kenal) bertolak dengan menaiki Kancil hijau yang otai yang bername Mira. Go Mira Go!! Dengan skill pemanduan Khai yang gempak giler, kitorang sampai Bukit Jalil dengan penuh bergaye. Wahaha.

Sampai-sampai je, pergi makan goreng pisang dekat kedai Makcik Garang. Weh!! Sumpah tak tipu!! Garang giler makcik ni. Habis menyembur nyembur die marah Aney kedai depan die sebab lambat bagi air. Saba je la Aney tu. Ayoyo..

Lepas tu, terus pergi surau, sembahyang, lepas tu beratur kat entrance. Mase tengah beratur tu, ade sorang laki ni. Ce tengok gambor yang dekat bawoh ni ha. Ce tengok!! Ce tengok!! Ce tengok!!

(Nak buat macam mane. Dah nasib die macam tu.Nanti dalam kubur tak kene seksa. Betul tak?)


Okayh, sambung.Disebabkan orang yang sepatutnye jage tiket tu lambat, so, kitorang boleh masuk setelah kene delay setengah jam. Dah la masuk tak boleh bawak makanan ngan air. Nak seludup pun payah!! Die gi sek beg sorang-sorang.Mak aih!!




Masuk-masuk je, dapat seat yang tengah-tengah. Best jugak la. Nampak la atas bawah. Haha. Tapi, seat die, kalau kaki panjang memang cramp. Sebab gap antare seat kecik giler. Sabo je la.

Aku malas nak komen persembahan satu-satu artis. Yang aku tau, semue pon ok. Menghiburkan. Cube cahaye stage tu kadang-kadang buat mate aku pedih sebab terang sangat.



Lepas habis je AJL, kitorang gerak pi McD Bangi. Mekantedarah aku kat situ. Bayangkan, dari petang sampai pukul 3 macam tu, perut aku ni bergantung kat goreng pisang Makcik Garang Bukit Jalil je.

Haha. Pengalaman tengok AJL memang susah nak dapat. Tak sangke boleh tengok depan depan. Selalu tengok depan tv je. Tu pun dah 2 tahun aku tak tengok. Huhu. Sekali, nah kau!! Live depan mate. Terime kasih dekat Faris sebab bagi tiket free. Terime kasih kat Khai yang sudi tumpangkan aku pergi ngan balik even baru sehari kenal. Terime kasih kat Zain sebab tangkap gambar. Gambar tu semue Zain la yang tangkapkan. Huhu. Tak lupe gak kat Yasir dan teman wanitanye, teman wanita Zain, dan Wiena. Aku confius sikit hubungan si Wiena ni dengan Khai. Hurm, pape je lah. Pape pun, best lepak ngan korang. Thanks!!

10 comments:

concern said...

AJL abes smpai mlm kan?
in between tuh..maghrib and isyak ada peluang nak solat tak?
just curious..never go to such places.

IMANSHAH said...

salam, hang semayang dak ni??wakaka..eh hang kedah boleh jamak

cik yatt said...

time ni pon sye pi 1st time..ahaa...krusinye memg kicik, xseng punggung duduk..hoho..btw..faizal tahir memg best!..hehe

- abdul hadi abdul muti - said...

concern
semayang..gilir2..(muke aku ni muke tak semayang ke?haha)

- abdul hadi abdul muti - said...

IMANSHAH

hah??saye dah belajar kat shah alam la cikgu. tak update status saye la tuh.ahaha

- abdul hadi abdul muti - said...

cik yatt

saye sakit kaki.cik yatt sakit punggung??hurm, mungkin faktor jantina kot.hahaha

faris.a said...

yupp2..since dapat msuk kul 7 lebih.kitorg amik seat dlu.then gilir2 g smbyg.sbb nk jge seat..

nme pena awek yaser,cik pinat.haha.

pastu,itu bukn awek zen,tp ex yg da jadi teman tp mesra zen.zen dgn sume pon teman tp mesraa terlebih.haha.

wiena rienna ni ak taw hbgn ngn khai.khai sume pon nk sapuu.haehee

btw,thnks adi,teman kn aku g ajl.ko kn kwn baek smpai mati.hehe :)

iqbalsyarie said...

Lain kali ajak aku pulak ya. haha

Cerpen menarik.
Penghujung!

- abdul hadi abdul muti - said...

faris.a

pergh..explanation panjang lebar.haha.thanks gak ajak aku!!=)

- abdul hadi abdul muti - said...

iqbalsyarie

pon boleh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...