Saturday, 22 January 2011

Kucingku Comel Kucingku Ke Mari!!




video

Hurm...
Kat koridor luar bilik aku ni banyak kucing. Mak kucing, anak kucing, bapak kucing, makcik kucing, pakcik kucing, nenekkucing, atuk kucing.

Kucing-kucing ni semue agak comel la. Lepas tu suke sangat mengiaw-ngiaw mintak makanan. Ha.. tang part ni la yang buat aku lemah ni. Aku bukan tak nak kasi kucing-kucing tu makanan, tapi memang takde. Aku ni,kalau balik bilik, mane nak bawak nasi or ayam or ikan. Paling-paling pun roti manis yang ade kismis tu je. Takkan aku nak bagi makan kucing-kucing tu rotitu kot. Confirm-confirm la kene reject.

Yang sikucing-kucing tu pulak kalau nampak je aku, pergi ngiaw-ngiaw kat aku. Alahai, kesian nye. Lepas tu pergi gesel-gesel kat kaki aku.Nak jalan pun payah. Arghhh!!! Tension tapi kesian.
Kucing tu dah la comel. Die punye memujuk nak suruh aku bagi makanan memang sadis giler weh dengar.

Ade sekali tu, aku dengar bunyi plastik "kriuk.kriuk.kriuk". Aku ingatkan roommate aku nak packing balik umah, rupenye kucing nak bukak plastik satay ikan pedas. Nasib baik kucing tu tak selongkar habis. Aduinaa... nak tak nak, aku bagi je la satay ikan tu sikit kat kucing tu. Yang peliknye, tak pedas ke kucing tu makan satay ikan tu. Aku tengok selambe je muke die. Siap mintak lagi satu. Tapi sorry, tu roommate aku punyer. Kang kempunan pulak roommate aku sorang ni.

5 comments:

Fariehan Ibrahim [LBC] said...

adeh, byk btol bntg comey nie dimana2,
aktif btoi dye membiak! haha!
xpe2, tlg kucim, nti dye tlg ko blek. =))

ferra ferro said...

kesian kucing-kucing terbiar macam tu .. tak pe la at least u bagi die makan cket , buat alas perut . =)

- abdul hadi abdul muti - said...

Fariehan Ibrahim [LBC]

tu la kan..ade je ikut kite.=)

- abdul hadi abdul muti - said...

ferra ferro

huhu.risau die kebulur

hans said...

bila kerajaan nak ketatkan undang2 pasal haiwan peliharaan cam kucing n anjing ekk?
dah kronik dah masalah nih
banyak betul yang terbiar tanpa pembelaan

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...