Monday, 3 January 2011

Aku Dan Examo




Aku amik keputusan untuk membeli Examo yang berharge RM56.00 dekat Kompleks PKNS Shah Alam. Lepas je dengar akak tu bagi penerangan macam pengacara Majalah 3, aku terus beli. Rasenye, tak salah mencuba. Hurm, untuk permulaan, minggu yang pertama, aku kene makan 3 kali sehari. Minggu kedua, kene makan 2 kali sehari. Lepas 2 minggu, kene makan sekali sehari. Dalam tu ade 450 lebih pil. Boleh tahan lebih kurang 3 bulan. So, kira murah la yedak?

Aku start terase nak makan examo ni mase aku tengor Rancangan Apa Kata Wanita bersama Zamzarina kat RTM 1. Ha? Ape? Ingat perempuan je boleh tengok rancangan tu? Haha.

Mase rancangan tu, tetamu jemputan dia, isteri kepada Alllayarham Dr. Azizan, pengasas Examo ni. Mase tu, aku rase Examo ni macam best je makan. Si Kak Zamzarina tu pun pernah cube jugak lepas tu rase lebih bertenage la, ape la segala bagai. Tak tau la betul ke or saje je nak buat promosi and nak jage hati isteri pengasas Examo ni.

Mase time sekolah rendah dulu pon, ade kawan aku ni makan jugak bende ni. Alhamdulillah la, sekarang dah kat French, buat engineering.. So, makin terminat jugak la aku nak makan bende ni.

Paling penting, mase last sem, aku memang penat sangat yang teramat. Jadi, memang susah nak fokus mase lecturer mengajar. Mase masuk kelas je, penat la, mengantuk la, tension la. Semua yang negatif je. Ha.. So, kalau lepas makan Exami ni, boleh jadi segar-megar, bagus la. Pade aku, mase kelas tu penting nak fokus sebab nanti, sia-sia je pergi kelas kalau tak dapat ape-ape. So, dengar cerita, Examo ni boleh meningkatkan tumpuan. Hurm, Insya Allah..

Papepun, usaha, disiplin ngan tawakal tu paling utama. Wah, aku ni bukan ape, baru dengar senior cendekiawan cerita pasal study. Kene ceramah kau. Ha.. Bukan makan Examo, boleh terus dapat 4.00. Cuma makan Examo ni salah satu usaha je nak senang untuk belajar. Insya Allah..

Semoga keptutusan semester panjang ni lebih tinggi daripade keputusan sebelum sebelum ni..Insya Allah..Amin...

4 comments:

faris.a said...

examo? teringat dlu udin makan examo gak.tyme f5 kot rse nyer..

aku bile la nk mkn examo.ni..

nub said...

wooh leyh tlg bagi jadi x malas kan??

ahhah

- abdul hadi abdul muti - said...

faris. a
ye ke..aku tak tau pulak die makan mende tu.haha

- abdul hadi abdul muti - said...

nub

Insya Allah..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...