Saturday, 7 March 2009

Perhiasan Kosong

Ku bangun dalam kegelapan
dengan simbahan kehidupan
Saat saat kosong pun menyelubungi
Terapung dengan aura aura harapan
Oh tiada lagi harapan
Kenyataan membawa aku

Berpijak di bumi nyata
Apa yang boleh aku lakukan
Apa yang boleh aku katakan
Aku perlukan tempat persembunyian
Hanya untuk sementara, hanya untuk senyuman,
Hanya untuk kehidupan yang biasa aku lalui

Lagu sempurna yang dipenuhi
Kata kata cinta dan bukan nista
Jika mereka pergi
Jika mereka meninggalkan aku di belakang

Kerana aku tak mahu keseorangan
Hidup tanpa sesiapa
Aku tak mahu hidup aku seperti di pinggiran
Dihiasi perhiasan kosong
Kerana aku mahu bersama dengan insan yang kukenal

Yang melakukan benda yang sama
Membuatkan mimpi-mimpiku menjadi nyata
Aku tak bisa mengenali bayang bayang di pintu
Walau aku pernah melihatnya dahulu
Kerana apa yang aku inginkan
adalah untuk bersama kamu

Ku pandang awan
Ia pun memandang aku kembali
Ku tak mampu memdengar melodi bisu
Aku tahu aku di sini tapi aku sesat
Ditiup dalam kekeliruan oleh sang angin
Aku menyembunyikan mukaku
Menangis keseorangan
Aku memerlukan jalan untuk pulang
Kembali ke tempat itu
Hari hari yang bahagia
Kehidupan yang biasa aku tempuhi
Di mana setiap senyuman
Dilahirkan melalui kasih dan keikhlasan
Dan setiap titis air mata merembeskan kegembiraan

(ni bukan sajak mahupun syair...)






















20 comments:

♥CHU♥ said...

adi~
aku suka pic no 4~
haha~
seksi seksa~!
hahaha~
ko yg mna eh?
pkai baju x?

yasmin said...

ur post remind me of my friends back in my hometown where everybody is naive and the friendship is pure.
*sigh*
nice post anyway. :))

adi said...

to chu :
wah..seksi kewr...?
hahaha
dorang tue sumer juniour2 aku la...
aku pakai baju..
warne biru..
yang duduk kat tengah2 tu..
haha
time tu aku ngah baru lepas salat krim kek kat muke sorang budak tue
haha
so memang no wonder la kalau ade nampak putih2 kat muke kitowang
time ni kitorang ngah sambut bufday berjemaah pastu sekali
ngan kire farewell party cos aku nak pindah dorm lain time tue..
(sblm tu aku jage budak2 ni(budak form 2..aku prefect dorm dorang..)hahaha

adi said...

to mean
thank you..
kan best kalau kite boleh repeat balik bende sume kan
huhu

♥CHU♥ said...

haha~
laa aku ingtkn bday ko~
haha~
cesh.
prefect la sgt~
eh prefect ker perfect?
haha~
confused!
haha.

cesh.
prefect xgne!
haha~

* [ F y z a ] * said...

Heyyy! :) eish.. seksi tul gmbr last tuhh..!! tp gmbr first smart.. standard gmbr2 sbp la ek? :)

adi said...

to chu:
perfect ker aku ni??
hahaha

adi said...

to [ F y z a ]
alah standart la lelaki..
hahaha
pic 1st tu agak smart la..
tapi sekolah lain pon boleh amik pic yang lagi smart dr pic tu an..
huhu

abbad said...

ni la gmbr2 bdk2 gay star
hahahaa

fikri FAUZI said...

rindu star doe!!

* [ F y z a ] * said...

hhahaha.. STAR Rocks okay! hahaha..
Fyza xknl ur badge sgt.. kenal badge 2006.. Haikal Nuqman, Amsyar Malik, Syafiq Atoi, Syarul, Alan, Suhail, BOb,Padil,Adam, quayum, Fikri, Azwan..
ramai lg.. hahahah..yg ada sesetengah kena buang sbb attack junior tuh.. hahahaha.. :)

adi said...

to * [ F y z a ] *
yer2
kenal sangat budak2 tue
hahahaha

adi said...

to abbad
sterotype nyer ayat ko tue...
waaa...menguap suda...

adi said...

to ekey
yah...
memang rindu giler kat star
huhu

fakhruddin said...

wow this post is tremendously full of sweet memories when we were all studying in STAR. now i'm looking forward to go back there and seat under the tree which exactly located in front of the school hall, mesmerizing the journey one-by-one when we were still young (seems like we're old now haha)... it's glad and pleasure to meet the teachers. oh miss them like hell =]

fakhruddin said...

err one more thing...why everyone's saying 'budak star gay'? even in my college! well hey we're not that fucking asshole haha sorry for the rude words =)

abbad said...

ok
star x gay
adi yg gay
hahaha
:P

fakhruddin said...

err adi gay? betul ke?
ADIIIIII!!!!! jawab kau! haha

udin to abbad:
apa yang menyebabkan korang cakap adi gay? cerita ah sikit x]

correction on my first comment - it supposed to be 'sit' not 'seat'...sorry for that erratum =)

adi said...

to fakhruddin :
yup!!
miss star like damn hell..
huhu
dah jadi staroba da pon..
haha
tapi tak officially reg la..
but actually this post is not a tribute to star..
it is just about friends...(maybe ade la sikit tribute tok star..)haha
and to all my friends...
thanks because willing to be my friend
no matter who you are
and where your from
i always appreciate you all
huhu

gay??
hurm even my lecturer..
even in the first tutorial...
he said that "star...ouh...bahaye..."
haha
to me...that sentence is just a joking or maybe some kinda icebreaking statement...
alah biase la tu...
star...koleq...sdar...sas...yang sume sekolah lelaki sahajer..sumer orang cakap gay..bende tue da macam lumrah..
steroetype..
maybe rakyat malaysia ni prejudice sangat kot...
huhu
but no matter what..
we know who we are right?
orang nak cakap budak star gay ker..
aper ker..
bukan ade effect pon..
budak star kahwin jugak...
dapat jugak anak...
anak die masuk jugak star..
jadi la anak staroba..
hahaha

aku pon tak tau nape orang cakap aku gay..
aku rase dorang ade kuase mistik kot..
mate dorang boleh nampak ade tulisan "aku gay" kat atas dahi aku kot..
hahaha
alah..mulut manusie..
biase la tu...
bukan macam mulut botol..
boleh ditutup..
nanti dah penat mulut tu memfitnah..
tau la die nak stop..
hahahaha

adi said...

to abbad :
carik la idea lain..
boring r weyh..
asyik2 cakap aku gay...
ko cakap berape juta kali pon..
aku tetap tak jadi gay
haha
so, teruskan usehemu untuk meningkatkan lagi kreativiti ko nak mengate2 aku yer...
hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...