Thursday, 26 February 2009

UNTUK MENGINSAFKAN DIRI

Aper nak jadi dengan ko ni abdul hadi...???
adoiyai!!!
Makin lame aku makin keliru dengan hidup
Macam mane nak explain ek?
Tapi sekarang ni, aku rase nilai hidup aku macam buih2 sabun yang ditiup budak2 yang terbang hilang ntah ke mane...
Maybe ni sebab assignmt yg berlambak2 yang aku kene siapkan
hurm....
selalunye, bile lepas semayang...aku rase macam tenang giler
tapi,skarang, nak khusyuk time semayang pon susah...
makan pon tak tentu hale
sampai aku muntah2 semalam
huh....
Study?
Lagi la..
Makin lame aku rase makin malas nak study..
test ngan exam macam takde paper jer even kadang2 aku tak leyh nak jawab soalan test tu...
adoi..mane la aku yang dulu..
aku yang berkobar2 mencanang2 betape besarnye harapan die untuk jadi seorang pelajar undang2 yang berjaye....
aku yang tak pernah nak lari dari masalah...
hurm..sekarang ni aku rase aku agak senang nak emo
even org lain tak nampak, cos kalau aku emo, aku diam jer..n malas nak bercakap dgn orang...
so kalau nampak aku time tu senyap jer..so time tu aku ngah emo
so please la jgn r buat lawak bodo ngan aku time tu cos aku tak nak menyakitkan rahang aku cos terpakse nak gelak or senyum kat lawak bodo yang tak lawak tu
tapi kalau korang rase lawak korang tue boleh mencheer up kan aku balik..
so sile2 lah buat lawak
cos aku memang nak sangat orang lain yang boleh buat aku ketawe dengan puas
semalam..on the way nak balik bilik,(baru pas kelas psycho)aku nampak ade abang tue...die pakai kerusi roda...n die tgah besunguh2 study kat meje luar surau malinja
aku rase macam impress giler tengok die belajar
nak comparekan dengan aku yang sempurne ni...
macam insaf giler kot...
huhu...
huh..aku nak beli buku psycho ngan critical tnking...
tapi kat inderama dah takde buku tu
akak tu cakap dorang dah return balik buku tu kat publisher..
adoi...tu la..
dulu2 tak mau beli..
pe la kau ni..
huh..
bukan per..macam best pulak buku psycho tue..
pastu, kengkawan aku yang kat shah alam cakap, bergune giler kalau ade buku critical thnking tue...
so...kat ne ek aku nak beli buku tu
kat mph tesco ade tak?
kat popular cs?
hurmmm...sape2 yang tau tlg gitau aku k?
aku dah 4tostate dah buku psycho tue
aku 4tostate chu nyer..
chu,mekaseyh..
thanks gak kat sab cos bagi pinjam gak buku tue
isy...title post ni menginsafkan diri...
tapi,per yang aku tulis ni macam takde sangkut paut dengan menginsafkan diri pon..
hahahaha
maybe time ni perasaan aku tak stable kot..
hahaha
tapi dah ok la aku rase...
hurm..tapi kan lagi bagus kalau ade orang yang betul2 boleh dengar sumer masalah aku...
yang aku boleh face to face dengan die n dengar je masalah n rintihan aku dengan hati yang terbuke...
ni tak...kalau ade masalah.aku selalu cakap dengan diri sendiri jer...
so, anyone?
hahaha
tapi kadang2 aku rase bek aku simpan jer prob2 aku tu
itu lebih baik kot...
hurm..
mulai ari ni
aku janji aku takkan menghampekan harapan abah, mak,kaklong, kakngah, ayed, makcik2 aku, pakcik2 aku, kawan2 aku and sumer orang yang kenal aku yang meletakkan harapan yang tinggi kat aku untuk berjaye dengan superbnyer..
aku gak akan tunjukan kat abah, mak,kaklong, kakngah, ayed, makcik2 aku, pakcik2 aku, kawan2 aku,cikgu2, lecturer2 and sumer yang mengenali diri ini....bahawe diri ini mampu melastik bintang walaupun bintang itu jauh di angakase
kamu sumer inspirasi diri ini..
ha..dah2 la tu adi......
hahahaha
ok la
pade yang sudi bace..
terime kasih cos sudi bace sampai habis
huhu

6 comments:

aku.khai said...

ala hadi..rilex2 je..aku rase aku ngan ko aku lagi teruk..assignment pon aku anggap mcam takde je..haha..papehal pon,kalu ko ade probs..jumpe je ktorang..ktorang kan ade..yg pnting,buang rase segan ko nak bkongsi citer ngan ktorang..insyaAllah,maner yg ktorang leh tolong,ktorang tolong...hehe...

Lutfee~ said...

ady, jangan emo2!! aku kan ader!!
hehe..
aku dah link kau..~

Az-Zahra said...

lek la adi. aja aja hwaiting!

♥CHU♥ said...

adi, im here 4 u lar.
kata 1group.
xder hal la.
stakat nk dgr rintihan ko.
aku ader!
xyah ckp sndr2.
pening ko nnt.

adi said...

to khai,lutfee,ija,chu :
mekaseyh..

adi said...

to lutfee :
aku rase ko memang pencerie suasane yang selalu tak pernah fail nak menceriekan suase r..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...