Friday, 20 February 2009

Peristiwa Satu Hari Satu Malam Satu Pagi

Semalam.....aku,firdaus,khai,abbad,chu,sab,mean,piqa pg jalan2 sp..cos sajer2 jer nak kuar..lagipon aritu ade satu kelas jer..n nak2 pulak lecturer die tak datang.(alhamdulillhah....)haha.so kitorang pg la kuar...
mule2 pg main bowling....
pastu macam beser..aku agak lambat pick up..so dah nak las2 game baru la boleh men betol2..
huhu
pastu main snooker.
even aku langsung tak gempak men snooker ni
hahahahaha
pastu pg karaoke kat villagemall..
antare lagu2 yang dikaraokekan bersame :

lagu jiwe lagu cinte mawi m nasier
mahakarya cinte faizal tahir
percayal siti nurhaliza
ada ap dengan cinta melly geouslow
terime kasih wing
tiada lagi kidungmu
senggol senggollan cubit cubitan mas idayu

pastu banyak lagi r
aku pon tak ingat sumer..
tapi aku tak boleh nyanyi banyak sangat..
coz dorang cakap aku nyanyi overshadow
hurm..aku rase time karaoke ni suke ati la nak nyanyi macam mane pon..
sedap ke tak sedap ke pedulik per...
huhu
tapi aku tak terase or marah or tension pon..
yang lagi stau aku pelik..
kalau nak nyanyi...kene nyanyi macam sorang2..
selame ni..aku karaoke..
letakje mike tu kat bawah..
pastu ramai2 nyanyi lagu
baru la meriah n havoc kan..
huhu
pastu..dah main bowling...
pg makan kat hotmass
aku makan banyak giler kot..
huhu
tapi memang puas and kenyang makan kat hot mass
pastu abbad pg antar budakperempuan lain balik uitm
coz dorang ade teater punyer training
pastu aku,khai ngan pirdaws pg lepak2 tesco..
semayang maghrib..
pastu pg bank islam.
cucuk duit..
pastu tibe2 pirdaws ajak pg overnite kat penang
biar betol pirdaws ni
padehal esoknyer die ade kem pe ntah
tapi dah die kate ok
so aku on je la..
so, sblm pg penang,kitorang pg al ikhsan jap
beli baju coz baju aku,khai ngan pirdaws masing2 bau tungkik
tapi mase mule2 pilih baju tu..
tibe2 aku rase macam nak terberak
alamak..
orang pg al ikhsan,tanye kat brader2 salesman or akak2 salesgirl tue...soalan macam ade tak jersey mu paling latest ker..
tanye pasal harge bola futsal ker..
yang aku pulak
tanye kat abang tue..
bang, ade toilet tak?
hahahaha
pastu die cakap toilet rosak
adoiyai!!!!!
so terpakse la aku cari toilet lain
khai soh aku pg toilet kat rfc
so aku pon dengan terseksenye pg rfc..
masuk2 rfc,tgok2 tak jumpe pon toilet die
pastu kat dalam rfc tu macam ade signboard under renovation kot
so maybe toilet rfc under renovate
ya allah
so aku pon pg la cepat2 kat vilage mall
cos kat situ 4sur ade toilet
so
sampai2 kat toilet tu
terus pg berak
huish lege giler la..
hahahahaha
nasib baik sempat..
kalau tak sempat naiya cek
hahaha
pastu aku masuk balik al ikhsan
aku carik baju
mule2 aku ingat nak beli baju nike yg untuk kanak2 tu jer
cos aku punyer saiz memang tak de
sumer baju sumer besar2 jerk
tapi lepas lame2 pg cek satu2 baju kat al ikhsan tu
aku jumpe gak baju umbro saiz s
even baju saiz s tu pon agak besar..
tapi aku beli je la gak..
dah tedesak kot
huhu
then, ketepirdaws pg amik budak2 pompuan kat uitm
mule2 dorang tak boleh keluar
tapi selepas kotorang putar belit atas bawah,tipu kanan tipu kiri ngan makgad n pakgad and encik pe ntah
so baru r budak2 pompuan tu dapat keluar
lawak giler la
hahahaha
then,kitorang pon terus menuju ke penang...
mule2 kitorang pg queensbay jap
tak masuk queensbay pon
jus tengok2 orang2 kat tepi2 laut at queensbay tu bertenet tenetan...
ade yang bawak family..
hurm..pastu kitorang pg makan char keow tiaw kat kedai pe ntah
huhpastu sian la pulak kat sab time tu cos muntah2...
so,pas blah dari kedai tu...
singgah 7E pg beli kotak tisu,susu,pil cikkettekkkon ngan macam coklat m&n tok dier
pastu kitorang sume lepak2 kat gurney..
tapi kat situ air surut
so ade tanah kaler itam
takde angin
memang tak best r
hahaha
pastu ade la pulak mamat india ni pg jual belon...
pastu kitorang ponbeli je la belon mamat india tu
pastu tibe2 jer dak2 laki lain datang
mock,jimy,ezwa,obama,crab ngan awek die,nizam,ajiz,wafil,sayok(tu je la kot)
datang..
dorang baru pas usyar ongbak
huhu
so macam bese..
kalau dah ade nizam
masti pg buat die melatah2
haha
pastu pirdaws ajak pg round2 jap,
pastu round punyer round kitorang sampai kat padang kote(pronounce tol2 tau.hahaha) lame.
uish memang best la tempat tu
ade laut,ade bunyi ombak,ade ketam,ade meriam,ade taman,ade angin...
hahaha tapi mule2 sampai ade nyah tegor
hahahaha
tapi time tu ade dalam kete
nasib baik
kalu tak ntah pe la nyah tu nak buat
so,kitorang pon lepak2 la kat situ
bes giler r
aku,sab ngan chu pg buat aksi2 yang menjengkelkan kat situ
hahahaha
couple2 kat situ usyar jer kitorang
hahahaha
alah apedulik per?
hahaha
main truth and dare la
memang best
memang enjoy giler time kat padang kote lame tu
pastu pirdaws soh yang lain datang kat situ
tapi dorang sesat
so kitorang kene la naik kete pg tunjukkan dorang jalan..
huhu
pastu..
pirdaws kene balik cos die ade camp
so kitorang pon antar r pirdaws pg balik uitm..
pas antar die..
kitorang pg villagemall,
tidor kat situ..
tapi aku tak leyh tdor..
tak tau nape...
pastu macam nak terkencing..
yer!!!memang aku nak terkencing!!!
dah tak tahan sangat!!!
tapi time tu mane toilet.
tapi tibe2 aku nampak nasmir kat tesco tu macam ade lampu
so aku pon pg la kat situ
pastu ade macha sorang kat situ ngah buat tepung roti canai kot
aku tanye die.ade toilet tak?
pastu die cakap
tarak!
huh aku hampe
pastu aku patah balik jalan pg kerete
pastu aku ingatkan toilet villagemall tu bukak cos toilet die kat luar
tapi tutup..
aku hampe sekali lagi..
las2 aku pg longkang belakang maybank tu
pastu aku kencing jer kat situ
hahahaha
nasib bek takde orang
and yang lagi penting...
takde anjing
huish..kalau ade anjing..
mampus aku
hahahaha
pastu sempat jugak la belajar bawak keter
hahaha
yang aku tau..
start enjin..
tekan klac sampai habis..
tekan handbrake
pastu masuk gear satu
pastu lepaskan clac slow2 sampai kerete bergerak
pastu tekan minyak sikit2
pastu nak tukar gear 2,
tekan clac sampai habis,
pastu terus masuk gear 2.
kan?
kalau salah sorie
huhu
pastu bile dah pagi and cerah sikit.
kitorang pg makan roti canai..
pastu sume dah penat
so kitorang pon balik..
duit pon habis..
mate pon ngantuk...
huhu
so..habis la satu harisatu malam satu pagi..
hahahahahaha





6 comments:

♥CHU♥ said...

haha.
yg aku tahu.
kta mmg fun.
welcome to the club adi.
haha.

adi said...

lowh..
nak welcom2 penyer..
dah kite tige orang memang founder club kan?
hahahahaha

fakhruddin said...

wow amazing but did you have classes on the next day? just asking because you guys came back late, and then went to class...that must be exhausting enough haha
eh penang apa je yang best?nanti sayut balik bulan 7, nak jalan2 tapi x tau nak p mana

adi said...

nope cos kitorang pg hari khamis
so,jumaat,kat kedah cuti
so memang cuti
huhu
penang?
hmm..kalau mall...
queensbay,gurney plaza...
ntah la
penang bese jerk..
huhu
ha..kalau nak berkelah,kat batu feringhi

mean mocha said...

hahha. sengal ko di!! g longkang maybank pon nak tulis ke?? hahahhaha

sabrina said...

haha..ko nie..detail gler la ko cite..thanx ek coz blikn kotak tisu and etc..syg agk ko kat aku..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...