Friday, 20 February 2009

mase depan....

aritu..
ade budak form5 08 tanye aku kat fecebook...aku tak fly ke...?
pastu aku cakap la tak...
aku cakap la aku study kat malaysia jer..
pastu die tanye aku...nape tak fly?
ish..soalan mcm sial jerk...sensitive giler kot!!
tapi aku tak marah kat die pon..
maybe die budget aku memang akan pg fly..study kat oversea..
so aku pon ckp r dah tak dpt sponsorship, so nak bwat mcm ner...
huhu
lagipon result spm aku berape la sangat...
memang tak payah mimpi la nak pg oversea pakai result spm aku tu..
memang la teringin giler nak pg oversea..
bohong la kalau aku cakap aku tak hingin der pg oversea tu...
ha..tapi apekan daye..
huk3
makenye, lepas aku masuk asasi undang2 uitm ni...
aku ingat aku boleh apply pg oversea or atleast sambung degree kat um..
tapi aritu time le tour de faculty...
aku rase aku kene terime gak hakikat yang aku kene smabung dgree kt uitm shahalam..
cos time le tour de faculty tue...
zack tanye kat lecturer...blh smbung dgree kat oversea or universiti selain uitm tak?
pastu madam yang jawab soalan tu takde la kate tak boleh...
tapi die cakap...buat ape u nak study kat oversea coz misal contoh u study kat uk...law in uk bukan same dengan u malaysie pon...
pastu kenape u nak study kat tempat lain?
padehal uitm ni tempat die dah bagus dah
pastu die cakap silibus die is the best among all universiti kat malaysia
pastu die cakap uitm ni concept die learning university
so lecturer memang kejer die ngajar jer..
tak payah nak buat research ke per...
mesti korang cakap aku ni poyo cos tak nak buat dgree kat shahalam kan?
aku tak kisah pon aku buat degree kat uitm ke..kat um ke..kat mane2 je lah
tapi..aku rase rakyat malaysie ni..urm ntah la...macam pandang rendah sikit kat uitm ni...
time b4 aku masuk uitm pon..
aku pikir macam tu gak..
tapi aku rase bes per study kat uitm..
lecturer die best..
yuran murah..agak r...
ha..
tapi nanti junior2 aku kat skolah dulu mesti cakap aku ni #T$$Y^%^&^(*(*&^&^% cos setakat study kat uitm jer..
cikgu2 aku kat sekolah menengah dulu pon same...
mesti diorang cakap macam ape barang study kat uitm....
so, kalau ade member2 sekolah menengah aku dulu ajak aku pg sekolah...
maybe aku tak pg kot.
cos macam segan nak pg....
even aku macam teringin sangat nak pg especially time sportday ngan obw
yelah..aku study kat uitm jer...
org lain study kat uk..australia..mesir..us...
hurm...
tapi..
aku akan buktikan pade dunie..
even aku study law kat uitm..
aku akan buktikan yang aku mampu berjaye membine mase depan yang cerah n gemilang
so..uitm shahalam
tunggu aku datang tahun depan

6 comments:

fakhruddin said...

dude, most of my juniors asking me the same too, "hey ko bila fly? taknak fly ke?" bla3 and whatsoever... but my sis said (she studied in UK but now teaching), degree belajar benda yang lebih kurang sama je. master or phd baru buat kat oversea...okeh?
i planned that way too. kalau nak belajar silibus UK, belajar la kat uniten huhu

adi said...

thanks coz bagi aku nasihat yang bergun
really appreciate it!!!

hizamy RS said...

adi,
students yg cemerlang dri f1
x smtinye cmrlang smpai f5,
students yg kuat stdy,
x smstinye 8a pmr
yg 8a pmr belum tntu 10a spm,
yg 10a spm belom tentu dpt interview scholarship,
yg dpt lepas interview,
belom tntu bleh fly,
kalo students yg fly pon,
x smestinye bleh berjaye after degree diorg.
yg penting ko semngat nak bljar.
jgn cri name.
aku pon future belom secured.

adi said...

adi to hizamy :
terime kasih banyak2!!!

HANNAN nur said...

ala kitorg dl pon,
ok lupe nk kenalkan diri..
hello, sy senior anda yg sedang sakit kepala di uitm shah alam.
br part 1 kot..
huhu ala x yah sedeyhla x dpt fly sbb i pon dl mcm2 gak..
thegeh2 nak g uk smbg dgree la, pe la tp last2 tjelepoj malu sbb mdm rosnelim n anida(bini haswira) kate buang mase je sbb ade yg dorg blaja, kite x gune pon..
lgpon bile blk mas kne bwat CLP(certificate of legal practice) exam utk jd lawyer kat mas.
exam ni kontroversi sbb hanya 10% je yg pass n org x puas hati kate bar council bias kat budak uni di mas especially uitm sbb x yah bwat CLP n saje x nak bg dorg pass..
ape ntah sdgkan silibus di uni mas mmg dibuat khas utk legal practise di Mas..
sape suro p blaja kat luar?haha
ok so adik yg manis lg baik, jgn sedih2 sbb blaja dlm mas pon bagus gak n lg untung sbenanye.
time master fly la ok..
so, dptkan dean list tiap2 sem n prove 2 ur sedare mara n kwn2,yg u blaja kat mn2 pon pandai gak..haha
*wink.t8 care

HARITH ISKANDAR said...

study mane pun same je.uitm pon ok je.yg pnting akal tu mau 'Jelas'..sbb pndai sgt pon tp akal mcm xade je..wat per kan?mksd saye..moral tu & care kite bkerja.sbb sy tgk ade jgak la sstngah studnt lain yg amik law xreti pun wat keje..dok harap kt studnt uitm ni gak la utk setelkn semua..ehehe :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...