Tuesday, 11 August 2009

Oversea..

Oversea...Georgtown yang kalau kite nak pergi,kite kene lintas Jambatan Pulau Pinang or naik feri itu pun oversea jugak..kan? Tapi, aku bukan nak cerite pasal oversea yang lintas laut Penang yang banyak sampah itu untuk ke Queensbay..Tidak samer sekali..Tetapi..kawan kawan aku yang dah nak pergi oversea untuk menyambung study.. Firstly, congrulate la... Korang memang deserve pun untuk pergi kat saner..



Macam Ijan,26hb da nak pergi Canada, under TNB,electrical engineering...Muz....1 syawal...UK..Under Ministry punyer programme untuk merekrut lecturer2 kat matrix..Ramai lagi yang nak fly..Palam, Park, Zamy,ntah la..ramai...tak mampu untuk jari jari aku nak tulis seketul seketul...hahahaha



Hurm...kenape la bukan aku manusie yang terpilih pergi oversea tu? Sesekali...ku rasa teringin...melewati..hati mu yang dingin...(eh,jap2 salah nyanyi la.haha)Dengar cerite senior2 time study kat oversea macam best jer...Time aku pergi terengganu untuk Yayasan TM punyer programme, ade brader ni cerite dorang punyer experince study kat UK and Germany...Cool gilewr weyh...Tapi..tu la..Aku ni..Time2 upper form dulu..bukannye nak study betul2..pe la...

Aku ingat agi, brader tu cakap, taxi kat germany sumer benz..so,teringin gak naik teksi merc kat germany..huhu

Hurm...Tapi, pape pun, aku tetap bersyukur dapat study law kat UiTM, yang memang2 confirm kat Malaysia. Ade ke UiTM cawangan Yokohama? or UiTM cawangan Wales? Tiade bukan?

Aku pon enjoy jer study kat Malaysia ni and dah rase law ni memang destiny aku...So, there is no single reason untuk aku rase tak suke study kat Malaysia..huhu



Untuk sahabat sahabat ku sekalian yang nak pg oversea tu..Study la lek lok..Jage diri bek2...Zaman skang ni macam2..virus itu lah...virus inilah...Bom sane lah..Bom sini lah...Riot sane..riot sini...ha...Ingat parents, cikgu2, sekolah, bebudak leonairats,negare sendiri..and aku..ceceyh..(Aku taw, korang mesti rindu kat aku nyer..)tak boleh blah nyer ayat.hahaha




Ni je la member yg nak pg oversea yg sempat aku jumpe..yang lain tak sempat...



Aku Sayang LEOnairats

18 comments:

s-o-f-e-e- said...

takpek2.. ada peluang lg nak study kat oversea..

tokie_rox said...

hehe....tu mcm lirik lagu shima..."teringin"...wa...adi layan laru rock jiwang...cayalah...insyaAllah...ko leh gak pi sne one day nnti...siap dpt bawak minah salllleh lagi pulang kat msia..haha

Maisarah said...

hmm...kadang2 jeles gak tgk kwn2 gi oversea...bkn br nk fly, dh setaun pun kat sane dah...huhu..siap post gambar diorg kat sane lg...tp, xpelah xde rezeki nk gi sane kan? huhu...rezeki ak ni kat M'sia tercinta jer...tangkap gambar kt M'sia lg cantik aper...hahaha...yg penting kita doakan aje keselamatan n kesejahteraan diorg kat sane....

- abdul hadi abdul muti - said...

s-o-f-e-e-,
master nanti boleh pg oversea ea??


tokie_rox,
hahaha..sedap la lagu tu.thanks2!!!haha.aku nak gadis melayu asli la...tak maw mat salleh..haha


Maisarah
haah...jeles sikit je la..ceceyh..haha..

fakhruddin said...

dude, aku pun mula2 mmg terkilan tak dapat study oversea. just dapat scholar tnb for local U. i've been to few countries before as all my 4 sisters studied overseas, kitorang satu family pergi melawat. aku tgk there was nothing extraordinary. perhaps it was just the surroundings. a little bit different la. tu je. lagipun kat luar negara banyak dugaan. ko solat tepi jalan pun, nnt kena tahan dengan polis. dia cakap kita buat benda yang bukan2. macam2 hal. nak cari makanan halal dah satu cabaran lagi. lepas tu, dari skop kawan2, susah sikit nak cari sebab oversea people tak ramai muslim. kang dia ajak ko pergi party sikit, minum arak (macam dalam gambar ko kat facebook tuh haha), tak kuat iman, habis... anyway, law banyak kot kat oversea. harvard is the best law university in the world. so aim for that la. nothing is impossible, right?

- abdul hadi abdul muti - said...

fakhrudin..you are always the one who comes to say the words that pampers me when i post something that makes me down(should i say down?)
thanks..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

din,.one more thing..i dont drink any kind of liquor ok..haha

s-o-f-e-e- said...

adi .. nak tny .. btol ke ramai senior law part3 yg tak dpt smbung BLS kat s.alam sebab tak lepas muet ??

fakhruddin said...

rilek ah. kata dak star. ukhwah kuat. cewahh haha.

pasal gambar dlm fb tu, ye aku tau. saje je kaco ko. haha.

- abdul hadi abdul muti - said...

s-o-f-e-e-
yup2...tak sampai separuh pun pg shah alam sebab muet ramai tak dapat band 4..




fakhruddin
aku tau2...aku dah bese dah..haha

s-o-f-e-e- said...

huhuhu .. adi one of yg berjaye kan .. heheh congrats!!!

- abdul hadi abdul muti - said...

s-o-f-e-e-
thanks..huhu..u ni part 2 ek?sorry,tak kenal sangat..huhu

imanshah said...

U kat mlaysia banyak hebatnya!!jangan risau..

s-o-f-e-e- said...

part 1 laa .. sy pun tak penah adi lg kat cni .. adi class ape ??

- abdul hadi abdul muti - said...

imanshah
saye bersykur la cikgu study kat u malaysia..huhu

s-o-f-e-e
pl3b..dari part 1 group b jerk.huhu

faris.a said...

mlysia pn mlysia laa..

xper2,nnti kter wt mster kt overc.haha

- abdul hadi abdul muti - said...

faris.a
haha.okeyh..tungu...huhu

fakhruddin said...

aku?? nak gak!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...