Saturday, 15 August 2009

Bazaar Ramadhan

Hurm..nampak gayenye, bulan Ramadhan penuh mulie dah makin dekat...Roommate aku yang bername Kery(bukan adik lelaki kandung Kate Perry)pun dah bagitau aku semalam, kite kene kurangkan makan nasik..sebab nak prepare untuk bulan puase...haha...kalau nak prepare untuk bulan puase, kan lagi elok ko puase sunat hari khamis ngan isnin..kan lagi banyak paedah paedahnyer..haih..

Bulan puase ni, mesti ramai peniage2 yang nak berniage dekat bhazaar ramadhan kan? Ade yang jual tau foo fah, roti john, ayam percik, mertabak, kuih, nasik ayam, rojak, popiah...banyak2 lagi la..Mak aku pun pernah jadi supplier kuih tepung pelite mase bulan puase dulu2..huhu

Bazhaar ramadhan kat rumah aku yang kat Parit tu, kecik jerk..so, die punyer variaties pon kurang...Tapi still havoc jugak..Aku suke beli cendol kaler merah kat situ..

Bazhaar Ramadhan dekat Taman Cempake pulak tempat aku ngan member aku time kat star dulu pg beli barang makan nak berbuke..Yang best kat situ, ade mak cik tu memang berkobar2 giler jual nasik tomato die.kepoh giler.Kalau beli nasik tomato die, dapat milo free. Tapi, nasi tomato die tak sedap sangat la..huhu.Roti john kat situ sedap. Selalu jugak beli, pastu kongsi2 kat dorm. Alah, mesti kongsi punyer, sebab ade due probability jerk. Same ade ko kongsi, or kene pau. Ha..so, better ko kongsi je la...haha.Rangke pun faveret budak star gak. Tapi makin lame makin tak sedap. time F1 ngan F2 dulu, sedap, lame2 dah tak sedap coz rase minyak jerk...ish..complain jerk memanjang aku nih!!haha.Ha... kalau ko beli siput sedut masak lemak mesti time kat dining bunyi sruupp!! sruupp!! pastu sumer orang usyar jerk kat ko..haha. Salah satu taktik untuk mencupub kat dining. haha. Time nak pergi bazhaar, ade yang pergi cc..balik Bazhaar pon kene awal, kalau tak, tak dapat nasik and tempat kat dining...


Depan jerk sikit dari Caltex tu, bhazaar ramadhan taman cempake


Ha..ni la die bhaazar ramadhan tmn cempake



Selain kat taman Cempake, kalau hari sabtu, parents ade jugak bawak pergi bhazaar ramadhan kat Medan Gopeng ngan stadium...


roti john...


Kat UiTM Kedah ni..bhazaar ramadhan kat belakang food court...boleh la..banyak gak pilihan..murah pun murah la jugak..Tak mau pergi bazhaar belakang food court, boleh pergi bhazaar depan tesco..panjang giler bhaazar die..Sumpah penat nak habiskan jalan kat bhazaar tu.haha


Pape pun, time bulan puase ni, bukan bhazaar tu yang penting..Tapi sama ade amalan puase itu dapat menyucikan kite daripade segale kemaksiatan and ade tak timbul keinsafan or ko rase dulu2 ko malas nak pergi sembahyang jemaah kat surau malinja, tapi sebab kan bulan ramadhan, tiap2 subuh ko turun jemaah subuh kat pusat islam.huhu


All in all, SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK


Footnote : Thanks Aizat sal semalam!!Pergh terharu aku!!haha

8 comments:

imanshah said...

Macam pernah pergi je Pasar Ramadhan yang kau sebut tu,,apa Taman Cempake..

Look Who's Talking...Mean! said...

serius best!!
nikmat nye lar bulan puasa nie..
dgn nafsu luar biase terhadap makanan di bulan penuh berkat nie..
moga2 pahala yg dikumpul kan pn luar biase gak lar ye..
hehehehe

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SUME!!

- abdul hadi abdul muti - said...

imanshah
alah cikgu..mcm la tak bese pergi..haha


Look Who's Talking...Mean!
Mean, ko ni hengat sal makan jerk kan..adoiyai..haha

iqbalsyarie said...

rindunya nak ke sana.Btw,kat tempat aku blajar sekarang ni ada junior kita dulu.selamat berpuasa zahir dan batin~

- abdul hadi abdul muti - said...

junior??saper??2

fakhruddin said...

eh mak ko reti buat kuih tepung pelita ek? fav aku tu. nanti raya aku datang rumah ko. buat kuih tepung pelita banyak2 tau. huhu

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN.

amboih ko. cakap pasal junior, cepat aje tanya. ada jambu ke kat sana? haha. uniten ada gak. babat ngan reza. lagi 2 orang aku tak kenal.

- abdul hadi abdul muti - said...

ape jambu2 ni??
eee...haha

fakhruddin said...

eleh die. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...