Wednesday, 1 February 2012

Praktikal Hari Ke 2

Hari ni praktikal aku dah masuk dua hari. Penat gila bukan sebab apa. Sebab aircond rosak. Panas gila. Sumpah aku kepam kot tadi. Haha. Bila entah nak repair aircond.

Harini, tahap kemesraan aku dengan kerani-kerani dekat sana meningkat sikitlah kot. Cewah bangganya!! Haha. Banyak jugaklah bersembang dengan diorang. Kat firm tu, 3 orang akak kerani mengandung. Pergh!! Bapaklah, planning sama-sama ke apa? Haha. 

Lepas tu akak-akak kerani ni suka betul dengar lagu "geget-geget cuping telingamu" tu. Haha. Kelakarlah pulak. Lepas tu harini aku tengok macam mana akak lawyer kat tempak aku buat attachment ni kena layan dengan client ni yang suruh akak tu sendiri pergi tuntut duit dekat rumah client tu sendiri. Kalau ikut prosedur, client tu sendiri kena datang kat office buat payment. Ini tak. Jenuh client tu menyumpah-nyumpah akak lawyer tu tak bertanggungjawab. Haha. Lepas tu ada satu client lagi yang still nak datang pagi even though dah bagi tahu awal-awal tak boleh jumpa waktu pagi.Adoiyai. Haha

Harini aku kena present pasal contract agreement of a license. Lepas tu kena tolong akak lawyer tu prepare borang pindah milik. 

Lepas tu harini, firm tu gempar!! Gempar kenapa? Haha. Sebab ada bau terbakar kuat gila. Client cakap bau ikan bakar. Tapi kitorang bau macam bau plug terbakar or wire terbakar. Sampai panggil TNB suruh periksa. Huhu.



4 comments:

Rozuan Ismail said...

huhu.hari ke 2 pon dah mcm2 pengalaman kan

asliner said...

bau ikan bakar same ke dengan bau wire terbakar..
clietnye sense pun dah hilang dah..haha

saya cello191 said...

owh dh start praktikal..
sy lambat lg.
bez plak dpt pengalaman baru~~
^^

HARITH ISKANDAR said...

hati yang terbakar kot?..cube tanyer lwyer2 senior tu...ade ke tak...ehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...