Wednesday, 29 February 2012

Belon Gam


Woot! woot! Pernah tak main belon ni? Haha. Dulu-dulu masa zaman budak sekolah rendah, memang selalu main belon ni. Macam mana nak buat belon? Macam ni :
1. Mula-mula, beli belon gam ni. Lepas tu koyakkan dekat bahagian hujung dia.


2. Lepas tu, picit, and then, ambil dia punya straw plastik, lepas tu calit dekat hujung. 

3. Lepas tu, bentukkan calitan itu menjadi bentuk bulat dan hujung belah tengah dia jangan bagi tebal sangat. So that baru senang nak tiup.




4. Lepas tu tiup


Lepas tiup, boleh main. Selalunya, aku ambil belon tu lepas tu lipat-lipat jadi kecil. Lepas tu, cari dahi member, pergi letupkan kat dahi member tu. Haha

8 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

lepas tu. kepuasan berganda...

Sam Banjamin said...

klepek.. klepek... klepek... bunyinye bile ditepek2 kat dahi member... member buat muke bangang je mase tu.. hahha

Sue Unnie.. said...

ko lupe satu step. bile da calit kene kulum duit. ke kat kg aku jer ade step tu..?


huh. smpai skrg aku ingt lagi mcm mn rase bnde klepek tu.. hahaha

asliner said...

hah..
lebih kurang lah perangai..
cari dahi orang..
pastu letupkan..haha

Sr. Maryam Fatanah said...

arrrghhhh,,teringat zaman budak2 dlu..suka main bnda ni

kainBuruk said...

sejahtera;

tak sah main belon tu..kalau tak tenyeh kat dahi kawan...kalau tak ada kawan tenyeh kat dahi sendiri..

Dasiruto Dragneel said...

Ahahaha..teringat zaman2~

JjajHanbaly said...

Happy Birthday ........ bro ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...