Saturday, 4 February 2012

Praktikal Hari Ke 4

Sebenarnya semalam patut update tapi tak sempat. Semalam dua orang lawyer yang ajar aku tak datang so aku free. Just menghabiskan masa tengok prosedur pembelian rumah dengan pinjaman untuk beli rumah. Lepas tu, bersembang dengan akak kerani. Yang aku baru tahu semalam, tumpah darah. Memandangkan ada 3 orang akak kerani yang mengandung, akak kerani yang first time mengandung tanya pengalaman dekat akak kerani yang ada pengalaman bersalin. So, masuklah bab tumpah darah. Dulu, aku ingat, tumpah darah tu, darah yang tumpah sekali bila air ketuban dah pecah. Tapi, rupanya, tumpah darah tu, waktu kita, eh, aku lelakilah, mane boleh beranak, silap-silap. Haha. Waktu mak-mak kita bersalinkan kita, bila baby nak keluar, darah satu badan mak kita akan jadi sangat sikit. Waktu tu, doktor akan cucuk semua tempat yang patut untuk dicucuk untuk masukkan darah dengan air untuk kembalikan balik darah yang dah tumpah tu. Ha.. Macam itulah cerita dia. Huhu.

5 comments:

Wadi AR said...

haa take not sikit. nanti senang bila bakal bini ko nak bersalin

asliner said...

hah betul lah tue..=)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak boleh nak bayangkn kepedihan yang kaum hawa ni terpaksa tahan kan :)

Bobo said...

baru aku tahu mcmtu rupanya..kesiannya mak kita kena cucuk2 masa nak bersalinkan kita kn..

mira maisara said...

kena cucuk?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...