Sunday, 14 November 2010

Cerite Angan angan Saye Vol1







Time cuti cuti sem ni, aku selalu berangan. Memang aktif sangat serebrum aku yang belah kanan ni. Yela, takde buat ape pon kat umah ni. Selain makan, online ngan tengok tv, berangan la keje aku.haha.Bukan taknak keje.Dah parent aku soh dok umah diam-diam.So,berangan je la aku..

Cerite berangan aku yang pertame, majlis kahwin aku nanti. Macam mane la agaknye nanti kenduri kahwin aku? Sebelum ni asyik tolong kat kenduri kahwin orang je.

Aku tak pandai sangat sebenarnye bab bab agame ni. Tapi, setahu aku, bersanding ni meniru agame hindu. sebagai orang Islam, tak boleh meniru perbuatan penganut agame lain. Tapi, ade yang kate boleh, ade yang kate tak boleh. Senang citer,nak selamat, tak payah bersanding mase aku kawin nanti. Tak kisah pon...

Lagi pun, aku kan pengantin lellucky. So, kenduri rumah aku mesti la biase biase je. Yang penting, orang yang datang kenduri aku tu puas.

Teringin jugak melayan tetamu sambil berkepit dengan isteri baru. Ha,kehulu kehilir pegang isteri. Tak mau lepas.
Yela, bile lagi nak berkepit depan public??haha




Ni la die menu. Pucuk paku masak lemak, gulai tempoyak,agar2 kemenyan,limau ais dan tak dilupekan, kicap cap!cap!cap!cap kipans udang!!ahaha

Lepas tu, kitorang sembang sembang sambil gurau gurau sende dengan tetamu. Nak berlawan pantun sampai penat pon menarik jugak. Mesti meriah. Mesti aku ngan wife aku dapat title Pengantin Paling Meriah of The Year.Wahaha. Yela, selalunye, pengantin dok diam je. terkepit sane. terkepit sini.haha

Pakaian??Teringin nak pakai baju melayu hijau daun pisang sedondon ngan baju kurung isteri. Cewah. Ha, kalau hijau, maknenye, meje makan pon sume hijau la. Ha..ni bukan sebab sokong PAS. Ramai orang Malaysia suke sangat berpolitik sempit. Hijau je PAS. Merah sikit je UMNO. Mintak mintak la time aku kahwin tu, rakyat malaysia ni dah tak mengamalkan politik sempit lagi...huhu

Hijau macam ni la nak.Haha

Calon isteri??Hurm..Rasenye da jumpe. Cube main tarik tarik tali je. Agak agak dalam umur 30 tahun nanti, aku pinang la die menjadi suri di hatiku ini.Cewah!!haha

Hurm, mintak mintak la die memahami aku,sayang aku, bertanggungjawab kat aku ngan anak anak..Ha??Sebut pasal anak-anak. Aku rase nak anak 4 orang la kot. Selese la kan nak nek honda stream balik kampung 4 orang,kan? Tu pon kalau honda stream ade lagi la. huhu

Kalau sekarang ni,aku dah umur 30,aku kumpul duit,beli kete ni,buat kenderaan rasmi keluarge.haha

Hurm, itu la angan angan aku pasal bab kahwin nanti...Mintak mintak la jadi.Hihihihi



10 comments:

♥CHU♥ said...

Bagus angan-angan kau. Tulus dan murni. ;)

gabbana said...

wahahaha.. tinggi je angan2. tak elok byk sgt angan2 ni inche hadi, nnt otak jadi lemah! hihihi..

pape pon, saya doakan anda akan bahagia, walau apa pon yg terjadi..! ;)

p/s: skang ni mmg dah byk org kawen tak bersanding. no hal la bro! ^^

faris.a said...

haaa.aku taw,ko ske angan2..ak pon sme.haha..yg aku kelakar knape msti ade kicap cap kipas udang?


nnti pas kawen,org ckp.."pgntin mne? alaaa yg letak kicap cap kipas udang tuu" hahaha

papepon,ak ske angan2 ko.hahaha aminn

Ikmal Fayadh said...

HAHAHA. berusaha lah! kalau jodoh tak kemana. :)

- abdul hadi abdul muti - said...

(love)Chu(love)
suci.betul tak?haha

- abdul hadi abdul muti - said...

gabbana

berangan mase cuti je. dah bukak sem mane ade mase berangan.da bukak sem adelah mase untuk merealisasikan angan angan!!haha

terimekasih atas sokongan.amin..mudahan2..=)

- abdul hadi abdul muti - said...

faris.a

tu la.bosan kan.haha
yela,kicap tu kan sedap.tak best takde kicap tu.haha

- abdul hadi abdul muti - said...

ikmalfayadh

baik!!hadi,berusahalah!!berusahalah!!

Lelaki Ini said...

wah..
besh2!

- abdul hadi abdul muti - said...

Lelaki Ini

Mekaseh2!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...