Wednesday, 6 May 2009

Pulut Durian


yer...tuan2 dan puan2..pakcik2..akak2..adik2..
bertemu lagi kite yer dalam post yang baru ni ha...
haha

ha!!
sekarang ni saye nak berceghite kepade ande2 sumer tentang pulut durian

pulut durian ni memang antare favourite saye la kan..
dari zaman ramlah ram sampai la zaman indie2 band ni ha..
hahaha

saye rase pulut durian ni, asal die dari negeri perak kot..
kotnyer la..
almaklum la..orang2 perak ni memang kuat makan durian..
dusun durian pon merate2..
ha..
kalau dulu2..
kalau tengah musim durian tu..
siap buat kenduri lagi kat dusun durian itew

ok2 la,,, berbalik pade pulut durian..
saye ingatkan semue orang taw ape itu pulut durian
tapi,malang sekali..jangkaan saye meleset same sekali
haih..

ade la kawan saye ni..
name die udin (bukan name sebenar..)(ni bukan ko,fakhrudin)haha
udin nie tak pernah nengok apetah lagi makan pulut durian..
adeyh..sian2..
agaknye orang jawe tak makan pulut durian kot...
haha

pulut durian ni..
nak makan die senang jerk..
amik pulut..
tuang santan ikut selere
patstu amik beberape ulas durian..
picit durian tu,bagi isi die tak melekat kat bijik
pastu amik isi durian ngan pulut..
makan...
aup!!!!ermmm....

ok!!!
sampai di sini sahaje cerite saye tentang pulut durian ni
semoge berjumpe di lain mase..
bye!!!



13 comments:

imanshah said...

i like!!

- abdul hadi abdul muti - said...

to imanshah :

yeah!!
haha
waahhh..cikgu,thanks la..
akhirnye cikgu komen jugak kat blog saye ni ha...

time kaseh..
haha

fakhruddin said...

hadi!!!!!! weyh ko tau tak? first time aku tengok pulut durian ni, kat STAR tau tak? hahah serious aku tak pernah makan, walaupun kat STAR. tak reti makan la. aku rasa orang jawa memang tak makan kot? hahaha

- abdul hadi abdul muti - said...

hahaha
ye ker..??
isy3....
tu la kan..
try la rase..
takkan layan tempe je kot..??
adioyai..
hahaha

Lutfee~ said...

asal aku bace blog kau waktu2 camni hah? buat aku lapar trok! weh, pulut durian terbaiiikk~

- abdul hadi abdul muti - said...

to Lutfee~
ahaha
soh la mak ko buatkan..
huhu

fakhruddin said...

hadi, to be honest, aku tempe pun kurang. tak berapa nak masuk tekak huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

to fakhruddin :
owh..ko ni jawe urban an..hahahaha

Fizah said...

weh, sodap gler eh...melele air liur aku..haha
lama x mkn durian. Btul gak ckp ko, org perak mmg giler mkn durian..

none said...

aku rasa asal dia negeri sembilan.
*backup kampung sndiri

fakhruddin said...

ahaha jawa urban? entah la. durian pun aku tak makan sangat sebab nanti panas. keh3

** but still durian is one of my fav fruits

- abdul hadi abdul muti - said...

to none :
weyh,kg aku kat n9 gak!!
kat kuale pilah
huhu

to fakhruddin :
jawe urban.memang sesuai untuk ko.haha

nanafarhanah said...

owh.tak penah makan pun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...