Sunday, 3 May 2009

isu hospital kerajaan

semenjak due menjak nie heboh betol pasal kes doktor yang kantoi bace paper dengan menteri kat hkl to kan..

hurm...pastu..lepas aku balik umah hari tu..sempat gak la usyar mhi..dorang bukak sal isu ni..

ade la caller yang talipon..ceriteexperience dorang dengan hospital kerajaan..


ade satu caller ni..

die cerite experience die mase bersalin kat salah satu hospital kerajaan kat utare tanah air..

mase tu tahun 1998..

mase die nak bersalin tu..

takde sorang nurse or doctor pon yang tolong dier..

even kepale baby tu dah keluar..

die mintak tolong sangat2 kat nurse tu

tapi nak tau nurse tu buat per?

nurse tu dengan selambe badaknyer boleh pulak lepak2 sambil makan kuaci!!!

pastu nasib bek tak lame lepas tu dokter datang tolong

kalau tak tak tau la nasib dier...

aku dengar caller tu ceriter sumpah macam sedih gileer kot..


aku sendiri ad pengalamn yang tak best ngan hospitalkerajaan ni..

ade la hospital kerajaan ni..

aku buat medical checkup kat situ..

pastu time nak sampai dekat part yang kene cek2 ade sakit dade ke andatc2..

boleh pulak doktor or maybe attendant hospital jer..die tak nak check..

reason die..aku tak letakpic kat tempat nak sign tu

wtf??

selame ni aku tak pernah ade prob kalau tak tampal pic tim mdical checkup

sekali datang pulak prob remeh tu

huh!!!!!

padehal aku dah tunjuk ic dah sumer kat situ

nak ape lagi??

aku dah la kene tunggu 3jam semate2 nak pg jumpe docter tu

sekali boleh pulak die cakap suruh balik,tampal gambar dulu..

timetu aku rase nak je aku hempok tempat bace darah yang kat tepi meje die tu


tapi bukan rsumer hospitalkerajaan macam tu..

macam hospital besr seremban..

memang bagus r hospital die..

tim f1 dulu..

aku buat checkup ambik mase sejam lebih jer..

and memang nampak la system hospital die

tahniah diucapkan..


and bukan sumer dokter kat msia ni teruk..

aku pon paham..

nak jadi dokter ni bukan senang..

bukan calang orang2 yang boleh jadik dokter ni..

nak masuk fakulti perubatan tu susah..

belajar perubatan lagi la susah

pastu keje kadang2 36 jam non stop..

makan pon kadang2 makan makanan lebih pesakit


so kepade doktor and bakal2 doktor..

semoge ande tabah dan sentiase komited dalam menjalankan tugas anda untuk berbakti kepade masyarakat...

8 comments:

fikri FAUZI said...

name pun hosp kearajaan.
lain la swasta kan.
;'PP

- abdul hadi abdul muti - said...

ye la
memang la kite bayar seringgit jerk kalau kat hospital kerajaan...
abistu kalau kite bayar 5kupang jerk
so kalau patient tu mati pon tak pe la
ne boleh macam tu..
huhu

muhammad rahimi bin hasan said...

huh. aku sokong. kalau uwan aku pegi klinik kerajaan lam pukul 7 lebih.. bekabus lagi, balik dari klinik dah tengah hari dah..terok betul.

fakhruddin said...

oho kes aku cam ni lak:
nak buat medical checkup utk plkn, so terpaksa la pergi hospital kerajaan. kalau tak, jgn harap nak pergi gov hospital, buat sakit hati je.

lps tu doktor tu just tanya, ada sakit apa2 tak? aku cakap takde, terus dia luluskan pemeriksaan kesihatan aku. nothing to be checked. huhu. gaji buta siot

- abdul hadi abdul muti - said...

to palo :
kan...lambat giler r tunggu

to fakhruddin :
haha.best per mcm tu.maknenye dokter tu sporting
hahahaha

muhammad rahimi bin hasan said...

aku sokong. bagos doktor tu.
sebab ,, tak payah tunggu lama.,lagipun berapa sgt kita bayar ann...hahahahhah

iqbalsyarie said...

haha..ko taw hadi,aku da 2tahun tak g hospital.demam sakit aku,aku tido+makan ubat je.LECEH SGT........
Lagi2 time aku buat medical checkup kat hospital MAS,mmg leceh...

- abdul hadi abdul muti - said...

to iqbalsyarie :
owh,aku ingat hospital mas best
bunyi dier macam best jerk
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...