Sunday, 28 June 2009

Kereta


ni lah die toyota altis yang mule2 aku mule2 admired.hehe


Aku memang agak minat jugak la bab bab kereta ni...

minat tu die just datang mase toyota released model altis die tu..
time tu taksub giler dengan bab2 kereta ni..
ntah kenape aku tengok kereta altis tu macam smart giler..
aku still ingat lagi lagu ricky martin yang shek ka bum bum tuh
toyota amik lagu tu tok promote kan kereta altis tu
haha

then,aku mule start mcm eager giler nak tunggu colum2 yang citer pasal kerete ni
indirectly ade jugak la belajar ape itu rpm...torque sumer
ha..
haha
lepas tu aku akan cut and paste article tu kat dlm satu buku
samai sekarang aku still simpan lagi buku tu
huhu

aspect yang paling aku suke kat design...
sampaikan aku pernah ade ambition nak jadi engineer yg deals dgn design2 kereta2 ni tau..
ha..

antare kereta2 yg berjaye mengimpresskan aku..
mcm bmw..honda..toyota..mercedese...volvo..

semenjak due menjak ni..
design2 kerete honda makin smart pulak aku tengok
eg: honda civic dgn honda city
memang nampak giler perubahan die tu
dulu..aku tak suke langsung pattern kerete2 honda ni..
kalau japanese car..aku more prefer to toyota
tapi le[as honda released die punyer model civic ngan city..
rase teringin nak pakai honda pulak
huhu

ni honda city yg lattest la

ni civic typeR
tapi..
kalau mampu..
nak pakai BMW 5 Series la...
huhu

Perggg!!!!!!!!!!memang smart la BMW 5 Series yang baru nih!!!

sekarang ni..
car manufacturers sume lumbe2 nak buat hybrid car
macam toyota..dengan prius..honda dengan civic hybrid...
bagus jugak la sebab dorang concern dgn environment kan..
so takde la nanti polluted sangat bumi ni..




ini toyota prius..takde lagi kat malaysia nih...

ni honda civic hybrid..dalam citer the day the earth stood still..perempuan tu pakai kereta ni la..ha..


tungu2 jugak bile lagi proton ngan produa nak buat hybrid car
tapi memang susah la nak buat kerete2 hybrid ni..
banyak pakai kos...

papepon..memang excited giler nak amik lesen ni!!
tapi tak tau la bile nak amik..
adeyh..
buat sementare ni...berangan bawak kerete dekat the most right lane kat highway pon jadi lar..
hehe

tapi,for the time being,aku takde lesen kereta!!
argg!!!(nak kutuk aku takde lesen kereta pon..kutuk je la..aku redha jerkk..haha)

6 comments:

sabrina said...

hahaha..adi xde lesen. hahaha..
hehe..kidding2. cpt la amek lesen, ley bwk aku g jln2..haha.

- abdul hadi abdul muti - said...

haha..
nex yer kot..
sabaq noh..
haha

fakhruddin said...

byk nak bgtau nih...

1) pergi la amek lesen cepat2. tahun ni aku p obw, drive... mmg penat giler. so i need co-pilot and that person is you. huhu

2) obw tahun tak best. nothing's special. empty. takde pa pe. cg pun takde...

- abdul hadi abdul muti - said...

banyak?
ade 2 bende jerk..haha

1.aku memang nak amik cepat2..masalahnye takde duit la...
2.aku dengar gak obw boring...aku siap blh im dalam facebook time mlm obw ngan c.shahnon agi.hahaha

fakhruddin said...

lebih dari 1, banyak la tuh. haha. yeke ko im ngan cg shahnun? hari tu aku jumpa cg ainun ngan cg mastura suhaimi je. yang lain tak jumpa. down giler. dah la jarang p sekolah. kitorang bosan, main dota sampai pagi tau tak? hehe. adehh dari kl ke ipoh hanya utk bmain dota. dasyat!

ehh aku suka civic hybrid. huhu.

- abdul hadi abdul muti - said...

betul2..huhu..sebelum maghrib..ha..haha
dota2...
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...