Saturday, 27 February 2010

Tak Boleh Turun Sportday










Kalau nak ikutkan, 6 mac ni,aku nak gerak dengan iba,pergi ipoh,naik train dari kl sebab nak pergi sportday,tapi,apekan daye,bile aku kire kire duit aku balik,tak cukup la.alahai...ramai jugak member member batch aku yang turun.sorry iba and the others,tak boleh turun.

Sportday kat sekolah aku ni memang meriah gak la.time ni la staroba staroba,bekas bekas pelajar,parents,teachers,pibg sumer boleh jumpe sesame.

At first,mesti start dengan marching.mule mule mesti budak budak band masuk padang dulu pastu baru la kontinjen kontinjen house.Time kawad,macam macam kreativiti ade.macam time aku form 5 dulu,ade yang buat maskot mumia,ade yang junjung budak kecik,ade yang tema spartan,ade tema chinese,ade yang maskot ichigo.haha

Lepastu,macam biase la,acare acare olahrage sumer.then,die punyer klimaks,tarik tali.team champ tok southern vs team champ northern.southern ni house red,yellow dengan white.team northen ni pulak green,blue dengan black.die tentukan ikut kedudukan geografi blok.huhu.time ni sumer banner sumer keluar.cikgu,parents sume cheer sekali.memang best!!

last las sekali,acare penutup.anugerah olahragawan,pemenang kawad kawi,khemah ngan champoin tok house sumer announce time tu.pastu,KU akan cakap hip hip horay 3 kali.pastu bersurai...

Tapi sebulan sebelum sportday,memang form 5 dah all out buat khemah.penat bhai buat khemah ni.nak beli polistriin,cari buluh,beli pelake sumer.time aku dulu dulu,memang tak tidor la buat khemah ni.belum lagi nak train budak kawad.nak design baju budak kawad lagi.tapi sumer tu berbaloi giler la bile dah keluar sekolah ni.huhu

ahhh..nape la tak boleh pergi.aku rindu kot kat bau padang star.cikgu cikgu sumer.plus juniour juniour green aku yang aku pernah jage diorang time diorang form 2 dulu.sekarang dah form 5 da.tak tau la diorang ingat aku lagi ke tak.huhu.aku pon dah jarang contact diorang.tapi,aku still ingat kat diorang.aku dah anggap macam adik adik aku sendiri dah diorang ni.hopefully diorang berjaye la dengan mase depan diorang..

ni la die.dulu dulu kecik kecik jerk.skang ni mesti tinggi dari aku.


papepon,frust giler tak dapat pg sportday.waaa~

3 comments:

imanshah said...

Huhu kesiannya, datang lah, saya support tiket balik..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

waaa,terharunyer!!haha
eurm,takpe la cikgu.lagipun,ade aktiviti fakulti time tu..
pape pun,mekaseh cikgu..=)

iqbalsyarie said...

Cikgu shahnun!sila support saya!hehehehehe

takpe la Hadi.Allah dah kata,boleh jadi apa yg kita fikir baik bagi kita tu sbnrnya baik.Mungkin kalo ko x dpt pegi lagi baik ke...Allah lebih tahu kan?

Aku?aku nak gi!hehe...tapi,rancangan aje la..kalo gerak sorg2,aku tak jadi la..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...