Wednesday, 10 March 2010

Ding dan Dong

Firstly,aku bukan nak meriakkan diri atau nak membangge banggekan diri kat dalam post ni. In fact,aku memang tengah down giler ni.

Aku tak pernah nak assume aku ni budak pandai. Aku bukan macam kawan aku yang bename si A yang tak payah study pon boleh dapat pointer gempak. Aku memang kene push hard tok dapat good pointer. So, memang orang sekeliling aku memang akan nampak aku memang selalu je study.Boleh kate kalau ade waktu free je,aku mesti study.Study,study,study. Tapi,alhamdulillah,most of the time, aku dapat rase hasil daripade usehe aku.

Tapi,sekarang ni, aku study macam mane pon, markah aku macam sampah. Malu giler. Padehal orang selalu cakap aku budak pandai,budak pandai, tapi markah test ntah pape. To make the thing worst, orang yang tak study pun boleh dapat mark lagi bagus dari aku. Padehal, aku study macam tak nak mati pulak.

To be frank, lately, ape yang aku study tak masuk langsung. seriously. ade sekali, kawan aku tanye, ko ni study pe ntah,tu pun tak tau ke??pek ketepek, arg malunye..

Even aku rase orang sekeliling aku tak de la nak kutuk kutuk aku, tapi, once kalau dah sumer result test ko teruk,plus ko tak boleh jawab soalan mls time sumer orang expect ko boleh jawab ngan jayenye, memang rase macam paranoid semacam. dah macam dapat psychiatric illness dah.huh...

hurm...ntahlah. mungkin aku dah banyak buat dose kot. Aku tau aku dah makin banyak buat banyak maksiat. So, mungkin Allah nak tarik balik nikmat yang Dia dah pinjamkan kat aku kot, so aku akan lebih beringat lepas ni.hehe.

Aku rase, hidup aku sekarang macam kosong jerk. Plus, aku dah makin jadi lebih pendiam. So, sorry la kat kawan kawan kalau korang rase boring lepak ngan aku. Tapi, seriously, aku macam lebih selesa untuk berdiam diri buat mase sekarang

Lastly, sumer orang yang concern ngan aku, tolong la tolong aku. Aku tak tau korang kene tolong aku macam mane tapi fahami situasi aku sekarang and lepas korang dah paham,tolong lah aku. Pliz pliz pliz...


6 comments:

fakhruddin said...

hey hey hey. relax la. same thing goes to me here. nak2 aku budak scholar (orang sume igt pandai la kononnya), study macam siot, sampai 2-3 pagi, result hampeh jugak.

tapi one thing is, aku dapat markah tinggi ke, rendah ke, aku diammmmm je. tak cakap ngan siapa2. orang tanya, aku jawab, biasa je markah aku. so takde la pressure sgt.

err, dapat tak ape yang aku cuba sampaikan ni? susah la nak explain! hahaha

iqbalsyarie said...

Aku nak nasihat pun,aku taw ko mesti da boleh nak expect apa yg aku nak kata kan?hehe

so,the thing is...apa yg terjadi kat ko,itu normal~apa kata kalo ko ada masa,ko bukak surah ibrahim ayat 7.Mungkin boleh memotivasikan ko sikit.. =)

Actually,jadi pendiam is much better drpd jadi org yg suka mengarut dan mencarut.sebab lagi sikit kita bercakap,lagi kurang mulut kita dihisab~

btw,gudluck ea.Sila amalkan doa-doa sblm mula study.Try...it helps a lot~~ =)

ZHARIF BADRUL said...

bro rileks k..aku pun nak mintak maap kalau ada tegur ko camtu. Yela sumpah aku tak pernah tengok kau melainkan kau mesti pegang buku. Dan aku agree setiap orang ada style study masing2..so jangan risau k. U must have ur study plan..smart but not hard =)

faris.a said...

adiii tggu ak baut sim clcoom bru nnti ko gtaw ak keyh.haha :)

- abdul hadi abdul muti - said...

udin,iba,zack :
thanks kawan!!

- abdul hadi abdul muti - said...

faris:cepat la buat sim cecom ko.lame da kat inbox aku takde msg "faris upax"hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...