Thursday, 26 May 2011

Bagi Penampaq Sat Gi Baru Dia Tau


Wah!! Garang gila tajuk entry kali ini. Haha. Aku ni bukan apa, tadi berkesempatan jugak la sembahyang berjemaah dekat surau Sungai Rasau sementara menunggu tuan punya rumah balik dari tengok Nur Kasih The Movie. Lepas tu, ada sorang abang ni bawak anak-anak kecik dia pergi surau tu.

Bagus la bawak anak-anak kecik ni pergi surau berjemaah. Tapi masalahnya, anak-anak dia tu dah buat kacau ganggu dekat surau tu. Nak tegur, baru umur setahun dua.

Budak-budak tu dengan main mic nye, lalu depan orang sembahyang la, buat bising la. Aku yang dekat situ, sembahyang pun tak khusyuk.

Pade aku, tak salah nak bawak budak-budak kecik ni datang surau tapi sebelum bawak diorang, as a parent, kene la betul-betul didik diorang supaya hormat and faham kenapa diorang ada dekat surau. Kalau setakat nak bawak pergi surau sebab tak nak tinggal kan dekat rumah baik tak payah.

3 comments:

fikri FAUZI said...

kau pun time kecik2 macam tu adi oii..kan kan kan? hahaha

suha said...

betol..xpon,xyah bwk terus (^_^)
senang cite

yaya caramel said...

ikat ja d rumah :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...