Monday, 18 October 2010

Even Organizer

Organizer batch. untuk satu satu ketike, orang akan panggil aku dengan title tu.
Organizer kalau tengok synonym die dekat microsoft word, is planner or arranger. Dalam bahase melayunye, penganjur. Aku memang minat organize organize even ni sejak dari sekolah lagi. To be specific mase dekat sekolah menengah sebab dekat sekolah tu la aku banyak belajar pasal bende organize organize ni dari cikgu cikgu dan jugak kengkawan kat situ. Macam contoh hari Guru, majlis Anugerah Cemerlang, Staroba Weekend.

Tapi aku mule serius dalam pembabitan bidang ni mase bulan puase tahun 2009.(ayat da macam interview dengan wartawan FORBES pulak.haha)

Kisah nye mule mule sorang kawan aku ni, name die, Muzhafar. Die ni da nak fly pergi sambung belajar dekat UK. So, ade la ure ure bebudak batch aku ni (LEONAIRATS) nak buat reunion buke puase mase nak hantar Muz ni kat airport. Mase tu aku still lagi Asasi kat UiTM Kedah. Bile dah kecoh bende tu kat MySpace (dulu2, zaman2 retro, gune myspace je.hehe), aku pun macam dah excited la nak join. Sanggup nih turun KL dari Kedah cek habaq kat hang. Last2 tak jadi. Cancel. Aku pon dok frust la. Awatnya tak jadi? Dulu dok beria canang? Pastu, sebab aku dah memang excited nak jumpe member2 LEONAIRATS, aku pon amik la langkah langkah awal dengan mengorganize even batch yang merangkap even pertame aku sebagai organizer. Mase tu, facebook baru nak popular, so aku gune la facebook ajak budak budak ni turun memeriahkan suasane.

Pastu busy jugak la cari tempat makan sumer. Hah, terkorban jugak la mase aku untuk study final. Huhu. takpe takpe, dengan teknologi yang ade, aku pon google la merate2 cari tempat makan yang best. Last2 sekali jumpe la jugak The Chicken Rice Shop.

Adeh, malas la pulak nak citer panjang sebab cerite aku organize even ni da aku post da dulu. Nanti aku bagi link die kat bawah.

Ni even yang pertame

ni even yang ke 2

Ni pulak even ke 3

Ni even ke 4

Ni even ke 5


Aku ni cerite ni bukan nak poyo ke ape tapi, haritu, lecturer aku ade cerite, lawyer dengan judge ni selalu kene santau, buat orang dan sebagainye. So, kene la pakai pendinding sumer. Seram pulak aku dengar. Malas betul kalau nak kene berurusan dengan bende2 macam tu. So, kene la pikir alternative lain bile dah grad nanti. Selain lecturer, alternative lagi satu yang aku pikir, even manager.

Bukan pe, ade la aritu, mase kempen Breast Cancer Awareness haritu, kan buat sekali dengan Rev Up Campus Zone. Organizer die, bekas budak law uitm Shah Alam. Kak Fiqa name die. Die ni, tak sambung LLB sebab sekarang ni die buat even management. Dalam sebulan, roughly boleh dapat RM4000. So, die tangguhkan LLB die dulu. Hah, ok la tu kan umur 24 tahun da ade income 4 ribu. Setakat nak pakai Honda Civic 2.0 lepas la tu. magistrate pon tak dapat banyak tu. sebab tu majisteret kat kelantan terime rasuah. haha

So, kat blog ni, nak la jugak promote diri aku ni ha, sape sape yang ade involve in even management, contact2 la dengan aku. Ha..mane tau aku ade mase depan bile involve. Zaman sekarang ni memang kene tak malu sikit promote diri sendiri. Kalau tak, susah. Huhu

7 comments:

imanshah said...

wah organize majlis kawen sya..nak jadi wedding of the year gitew

- abdul hadi abdul muti - said...

tak nak la even kahwin..nanti orang ingat saye ni nyah nyah pulak.haha

fakhruddin said...

hadiiiiiiiiii!!!!!!
wahhh kelas gitu dapat organize majlis kahwin cg shahnun. rilek lah! kita tukar persepsi orang ramai, tak semestinya perempuan je jadi wedding planner. lelaki pun boleh. bukan nyah ye (^^)v

so bila mau organize next reunion lagi? HA HA HA :D

ch shahnun, nak kahwin? bila? bila? wuwuwuwu wajib jemput kitorang!! :)

- abdul hadi abdul muti - said...

reunion lagi?sabar2..in progress..haha.sekarang ni tengah nak final.tapi dalam pale ni ade je idea.haha

fakhruddin said...

ahaha sama la ngan aku. final exam start sabtu ni tapi fikir nak jumpa korang je ahaha

anyway good luck!

iqbalsyarie said...

adi hebat :)

- abdul hadi abdul muti - said...

iba,tak payah la komen macam tu sekali.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...