Wednesday, 15 September 2010

Membunuh Dan Terbunuh

Al-Fatihah untuk semua mangsa

Post ini bukan untuk mengaibkan sesiapa. Hanya sebagai pengajaran.

Banyak betul kes bunuh yang jadi kat Malaysia sekarang ni. Mari kita lihat satu demi satu.

1) Empat beranak mati dibunuh di Gemencheh termasuk seorang tanpa kepala. Tapi si pembunuh ade penyakit mental time tu. Tu sebab die tergamak buat macam tu walaupun keluarga sendiri. So tak boleh la nak salahkan die seratus peratus. Tapi memang sedih la. Mak die tiap tiap hari bawak makanan untuk die tiap kali lepas trial kat court. Kasih ibu membawa ke syurga...Mangsa : datuk, bapa, nenek dan adik

Kasih ibu...

2)Suami toreh kemaluan isteri dekat Bertam Ulu. Suami die cakap ade suare yang suruh die buat macam tu. Isteri die nurse. Mase tu tengah buat breakfast. Nasib baik anak die yang bongsu tak kene pape.
MD KHAIRUDIN (suami) hanya mendiamkan diri ketika tuduhan dibaca ke atasnya di hadapan Hakim Elesabet (duduk kiri) dalam Wad Psikiatri di Hospital Melaka

3)Bapa sembelih anak 3 tahun di Kelantan
Bape ni pun ade penyakit menntal. Dengar cerite die da lamae tak buat treatment. Anak die kene kelar dekat bilik air dekat rumah. Die pon nasib baik orang sempat tahan kalau tak die nak kelar diri sendiri..

Gambar bapa yang cedera kerane ingin mengelar diri sendiri. Tak sanggup nak masukkan gambar anak die kat blog aku ni sebab sedih sangat tengok..

4)Tragedi amuk di Teluk Intan
Suami menetak isteri di depan kedua dua anak. Dengar cerita, dia tak amik ubat sebab ubat sakit mental dia dah habis time tu.

ANGGOTA polis mengangkat Najihah Natri yang cedera di bahagian badan selain putus dua jari tangan setelah ditetak bapanya di Taman Mawar, Langkap, Teluk Intan

5)Ustazah, anak lelaki dibunuh kejam
Yang ni takde kaitan dengan sakit mental. Yang ni pembunuh memang nak bunuh sebab duit. Mule2 die tipu ustazah ni konon tertinggal kunci rumah. Tapi rupe rupenye nak bunuh. Suami ustazah ni berniaga kat mesir.





6) Jutawan, Sosilawati, Pegawai CIMB, Peguam dan pemandu Dibunuh Kejam
Yang ni paling tengah panas. Siape tak kenal Sosilawati. Die kene bunuh dekat Banting. Mayat dipercayai dibakar and abu di campak di dalam sungai. Motif bunuh sebab duit
.



5 comments:

ARIF// said...

section 84 section 84 hahahah

- abdul hadi abdul muti - said...

haha.baru aritu aku terbukak notes criminal asasi.

Muhammad Nasrin said...

kemurungan,bunuh diri,imsomnia dan keresahan - 4 penyebab utama masalah kesakitan mental.

eja said...

Setiap hari ada khabar pembunuhan berlaku di Malaysia. dan hampir setiap hari kes pembuangan bayi. Bila semua ini akan berakhir....?

abid_pm said...

ouh seram aku baca post nie ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...