Tuesday, 17 November 2009

Usop Sontorian


Firstly,memang dah lame giler da tak update blog...Sebab kat umah takde line internet..cc pun jauh..ha...so,kat umah,aku jus tengok tb jer...huh...

Mase aku ngah usyar tb tu, pukul 830am kat tb9,dekat di hatiku tu, ade citer usop sontorian tau..pade sesaper yang tak kenal kartun tu, citer die sal budak name die usop.die tinggal kat parit sonto.so, tu pasal la name die usop sontorian.ha..citer ni faymes kott time dulu2 kat tb1.pukul 730 tak silap.haha.dulu2 memang aku minat giler la nak usyar citer ni.

Sekali, da besar ni, still ade lagi citer tu kat tb..mule2 aku macam malas nak layan.tapi,tibe2 macam bes pulak.paling aku ingat episode time abang budin pg kl konon2 nak cari kerje.pergh....insaf kot usyar episod tu.haha.

usop sontorian ni kalau dihayati betol2 memang kite dapat rase la betape tebalnye semangat jiwe kental orang melayu yang duduk kat kampung.dalam citer tu langsung takde unsur2 urban.bahase die pon takde la rojak.huhu.Best2...

Papepun,sebagai tuan punyer blog ni, saye nak mintak maaf coz memang time cuti sem ni,memang tak boleh update blog...maklumlah..tak mampu nak pakai internet la katekan..hahhaa...so,bukak je sem baru ni, yang mane aku da study kat shah alam(insya allah)..ceceyh...haha,nanti selalu la blog ni diupdate..=)

4 comments:

ayap said...

oh hadi.rndunya kt kau.haha.
wey join blog radikal star kt palo.bole kutok2 org kt sane.peace!

- abdul hadi abdul muti - said...

ye ker??macam bes!!haha.ok2

faris.a said...

adii..yuhuu...hahaha
bes r zaman2 usop santorian,kluang man,siti sifir.haha..

skrg bdk2 skrg mmbesar ngn mnde ntah pape.rosak2.hha

GuLa said...

lecturer aku sorang muka macam usop sontorian.
eh. ada kaitan tak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...