Saturday, 3 October 2009

Apewr Nak Buat Cuti 3 Bulan??


Time lepas spm dulu, aku memang tak buat ape ape..melangut je dekat umah..tapi badan aku tak naik naik jugak..so,azam aku since form 3 untuk jadi lebih berisi tak termakbul makbul lagi sampai sekarang..haha.Waktu tu, member2 aku ramai yang keje...amik lesen...Aku pulak, aritu pergi interview kat Tesco, tapi sebab terlebih 'pandai' kan, tak dapat la kerje kat situ..Lagipun, agak susah, coz rumah aku memang jauh dengan tesco tu..

So, memang boring, so, harapnyer, cuti ni, tak jadi la macam cuti aku time lepas spm tu..Aritu, bapak aku ni berie suruh aku amik lesen ngan keje sekali..Tapi dulu2 die ade cakap jugak soh aku amik lesen..tapi setakat bagi buku panduan undang undang jpj tu jer soh aku bace...hurmm...pastu, aku ni tak jugak buat lesennyer...ye la, duit nak buat lesen datangnyer dari abah aku..ha..haha

Pastu, sepupu aku ni soh aku jadi cikgu contract.Maksudnyer macam keje cikgu sementare..dalam 3 bulan macam tu..haish..macam maleh jerk..lagipun aku nak ajar aper??Cikgu BI??ajar robinson crussoe tu sumer??or cikgu sejarah,"yer murid murid, ape itu negeri negeri tak bersekutu?"..ish..macam tak sesuai jer ngan aku..haha.cikgu math?math aku pon kantoi...haha

hurm...tapi yang pastinyer, aku memang mintak mintak la jadi aku amik lesen..dah lame aku mengidam nak amik lesen..adelah satu impian untuk aku bawak kerete kat highway yang lane paling kanan sekali sambil memotong kerete kerete lori lori and bus bus yang kat belah kiri tu..haha

hurm, anyway, hopefully cuti ni best and tak boring...

7 comments:

muzhafar said...

salam..haha..lawak2..
aku rase better ko amik lesen! =)
gudluck exam eh!

fikri FAUZI said...

hekeleh.busan konon.
ape lagi.buat la reunian leonairats tiap2 hari.
amacam?

- abdul hadi abdul muti - said...

Muz
wsalam..huhu
thanks2!!

Ekey
ish..mcm annoying pulak aku bace comment ko ni.hahaha.
reunion??semenjak due menjak ni,asal aku jer,reunion.asal reunion jer aku..
huhu

fakhruddin said...

wahh adi, cepat la amek lesen. aku nak duduk sebelah ko time potong bus bus, lori2 tuh semua. hehe

well, ko kan a superb reunion-planner yang berjaya. keh3

- abdul hadi abdul muti - said...

haha..maseyh2..hehe

Fizah said...

ala...rilek la. aku pun xde lesen lagi.

kalo boring dduk rumah...contact la aku...kalo nak boleh kuar jalan2..ok?

imanshah said...

update blog hari2 lah..ok??>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...