Thursday, 16 July 2009

Minat

  • sekarang, aku nak bercakap pasal minat pulak..huhu

  • tadi,sebelum 12,aku n member2 pl3b yang lain memang all out buat final draft bel 342.subject yang memang menyeksekan.memang menderite giler buat assignment die.

  • aku tak salahkan lecturer kitorang yang bername madam ho chui chui @ wife kepade mr wong economy tu..memang la die giler2 punyer particular and cerewet..tapi for our own benefits jugak...nanti..kalau dah habis foundation ni,kalau nak buat academic writing yang betul2 time degree or master or phd,senang,cos memang dalam acedemic writing demands you to be so damned particular and precise.

  • tapi aku memang tak minat subject ni.bile aku dah tak minat,aku memang malas nak buat.bile aku dah malas nak buat,memang aku dah tak kisah,markah dapat sikit pun tak per.so,time aku dapat markah 2 untuk outline haritu, memang aku tak kisah.huhu..yang final draft and overall mark untuk academic writing ni pun aku tak kisah dapat sikit..tapi jangan sampai fail la kan..ha..

  • tapi kalau dah minat, banyak mane pun kerje yang kene buat, or banyak mane pun bende yang kene hafal,aku tak kisah sebab memang dah aku minat bende tu.macam subject contemporary global issue or mtc088.memang tiap2 minggu kene buat presentation and essay.sources pulak kene carik sendiri.notes,memang tak boleh pakai.tapi aku tak kisah nak menghabiskan mase berjam2 pg cari sources,tanye senior,habiskan duit print sources banyak2,and present 1 topic depan class or tulis satu essay tentang satu2 issue since aku memang minat bende tu.same jugak dengan intro. to law III or mtc087.memang banyak giler kes nak hafal,kalau tak silap mencecah seratus jugak since malaysian law practices binding precedent.especially dalam tort.memang sanggup mengorbankan mase berfoye2 semate2 nak hafal cases, defences and all that.huhu

  • bende ni sebenarnye dah lame dah,since aku kat sekolah lagi. frankly saying, i hate add math so much.sorry mr young but that is the truth that i cannot deny. aku pernah lulus 2 kali jer.sekali time first ujian selaras dengan markah 50/100 and sekali time spm.uish,tak sangke giler dapat B4.haha.exam lain,sume fail dengan markah tak lebih dari 30.tapi aku tak kisah.dah memang aku tak minat,pergi la mampus kan.haha.time udin kutuk2 aku sal add math mark aku yang teruk giler tu pon aku tak kisah.haha.tapi kesian kat mr. young,die dah la struggle giler mengajar and concern giler tentang murid2 die.huhu.i love you mr young!!i love the other teachers too!!jangan risau..huhuhu

  • all in all,aku memang susah nak buat something yang aku tak minat tapi kalau dah minat aku memang sangat2 bagi komitmen kat bende tu.huhu

11 comments:

fakhruddin said...

bercakap pasal minat ye?? hmm... let me tell you something...

aku bukan minat nak ambil engineering and memang tak minat langsung pun as i've put all my heart towards medics. tapi rezeki takde nak belajar medic. no sponsors. sampai la tnb offer schorlarships buat mechanical engineering & aku pun beradu nasib jadi seorang seorang jurutera. mula2 semua perkara pasal engineering aku ambil endah tak endah je tapi up to one point, benda yang aku tak suka getting more and more and more interesting bila aku buat banyak research. so my point is, belajar2 lah utk suka perkara yang kita tak suka sebab ianya sangat2 menyeronokkan.

s-o-f-e-e- said...

ish ish ish .. cam susah jek law part3 .. nie yg cuak nie ! !

yasmin said...

omg. the add math part is sooo true. hahah aku pon mcm kau lulus bape kali je. tiap2 kali lulus pon nak celebrate! :P

Az-Zahra said...

ok adi kte lain..ija minat add maths, fail pna sekali tue pon test bukan exam, time f4..dpt a and b bnyk kali tapi rezeki dlm spm tk de (tak A)..tk faham nape hidup ija mesti end up camtue..

tokie_rox said...

waaaa...leh ar ko ajaq aku global kan...aku mengong ar global.... adoiiyyaaiii....huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

fakhrudin
tapi banyak makan mase la..
huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

s-o-f-e-e
alah..dalam dunie ni mane ade bende yang senang..huhu

- abdul hadi abdul muti - said...

yasmin
standart budak prelaw..hahaha

- abdul hadi abdul muti - said...

Az-Zahra
maybe Allah nak bagi something yang better..

- abdul hadi abdul muti - said...

tokie_rox
boleh ajer..sile2..huhu

ARIF// said...

addmath aku xpnah lbih 15.HAHAHAHAHAHH!
note jgn lupe simpan bro
hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...