Sunday, 25 April 2010

Saye Pilih Jalan Itu


Wah,penat penat. Mase tengah tulis ni,baru lepas habis exam consti. Hari ni, baru aku tau yang mane sir irmo yang faymes tu.haha

Dulu-dulu bapak aku,sebab nak persuade aku masuk law,selalu sangat cakap law ni takde la sesusah mane nak compare ngan science subject. ok, aku percaye cakap abah aku. Tapi... pening pale jugak bhai belajar law ni.

Beze giler mase aku belajar kat asasi ngan dekat degree.

First, lecturer die. Uisy yai, tak tau la nak cakap macam mane. Bukan anti lecturer la. Tapi, lecturer kadang kadang marking paper tak tau la ape die nak. Kite dah tulis penat penat, sampai kene beli pen baru tiap tiap minggu kat Syarikat Maria, last2 die bagi markah ciput jer. kalau tengok balik, isi sumer cukup jer.

Yang tu takpe lagi. Ade setengah lecturer tu, kalau tulisan kecik pon kene tolak markah. nasib baik lecturer tu tak ajar aku sem ni.

Lepas tu,kes tak nak banyak pulak tu. Boleh kate, setiap subject law, kene hafal 50 kes. So, ade 4 subject law,4 kali ngan 50,dah due ratus kes. Pergh. Tapi rase hebat jugak kalau boleh recall balik sume case2 tu. hehe. tapi perit nak hafal kes ngan article, seksyen sume tu, Allah je tau. Sampai termuntah muntah fillet o fish kat mcd sebab nak hafal kes ngan seksyen tok subject MLS. tu baru subject MLS. belum consti, contract, tort sume. huhu

Bile dah stress hafal hafal, mule la nak makan. Makan makan makan. Memang betul, aritu aku bace kat paper, tekanan menambahkan berat badan. huhu

Hurm, nak ikutkan takde la banyak mane pon dugaan bile masuk degree ni. Biase la tu. kalau nak ikutkan, sume bende susah. Lagi pon memang aku dah decide awal2 nak buat degree law. So, konklusinye, terime je le.. =)


2 comments:

iqbalsyarie said...

wah...apapun hadi,gudluck ea...semoga sentiasa sukses dlm apa-apa bidang kehidupan pun

Maisarah said...

ye hadi..degree n asasi is totally different..itu x msk lecturer yg tolak marks sbb grammar mistake...harap2nye kite lulus sume paper...doa2kanlah yer...huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...