Saturday, 4 April 2009

Something That I Miss It

Ni bukan rindu per...
Just kalau diperhatikan betul2 kat Kolej Malinja ni..
Baik A mahupun B..
Semue bilik boleh kate ade laptop..
Ish memang la..tu pon nak bagitau ke?
ok2..
So..
sebab dah ramai yang ade laptop...
So..masuk2 bilik jer ngadap laptop...
Main game, main dota (kawan aku kate, dota ni bukan game. Tapi dota ni satu seni.hurm pape la wei...)on9 and etc...

So ape yang aku rindu?
Aku rindu time zaman2 takde laptop ni...
Kalau takde laptop ni...
Bile balik2 jer..
Sumer orang akan campak barang2 atas katil or meje..
Pastu duduk bawah kipas ramai2,
Tak kisah la posisi baring ke..duduk ke...
pastu borak2...
kadang2 sambil minum milo, nescafe, teh and etc
takpon makan roti ke..biskut ke...
pastu sambil bersembang, sambil pau orang..
takpon sambil bersembang, tunggu turn air boiler..

ape yang lebih penting..
bile kite kumpul ramai2..
time tu la kite cerite bende2 yang kelakar..
Pastu gelak ramai2...
Takpon time tu la masenye kite bagitau problem kite..
pastu yg lain2 akan gitau mcm ne la nak settlekan bende tu...
Takpon cerite la bende yang best aand tak best yang jadik time tu..
Or kenangan2 lame...
or ape nak buat pasni...

kalau tengok macam gitu jer..
Memang tak nampak, lepak ramai2 bawah kipas kat dalam bilik ni banyak faedah die..
Tapi kalau aku pikir balik..
bende tu la yang merapatkat hubungan ngan kengkawan..
bende tu la yang buat hidup macam tak de la bosan sangat..

So aku teringin nak rase balik bende tu..
Tapi apekan daye..
dah susah da nak buat bende tu...
Ade la jugak sembang ngan roommate2 aku ni..
tapi tak selalu..

And kadang2, tak tau nak cakap pasal per...

Tapi, dulu2, ade jerk topik nak bukak..
Even hari2 jumper..
mesti ade punyer modal nak borak
Tapi sekarang tak..
Huhuhu..

So, I just miss that thing..

tu jerk...


9 comments:

♥CHU♥ said...

uits~
btol3~
teknologi mmg mgurangkn telekomunikasi antara manusia~
komunikaC dlm myspace,fs n blog ader la~
aiyak~

yasmin said...

hahahahha. weyh!! btol2.. aku pon rindu part tuh gak.
dlu kat hostel time f4 n f5.. mane mampu nak bli lptp... klu mampu pon.. mak bapak tak bg bwk.. hahahha.. borak2 bawah kipas tghari2 tuh.. mkan biskut la sgale.. tp yg tak besh nya.. asek2 biskut aku yg kne tibai sbb aku yg plg byk stock mkanan. hahahahhahaha


rindu weyh!!!!

- abdul hadi abdul muti - said...

to chu :
dulu aku benci betol kat bende2 macam fs and ms ni coz bende tu buat orang macam tak reti bersosial jerk..memang r die sosial kat internet, tapi tak same ngan jumpe face to face an..
huhuhu
tapi skang ni, aku rase ms, fs, fcbk, blog, twitter and pekejadah lagi tu penting jugak la cos takut lost contact an...
.....

- abdul hadi abdul muti - said...

to mean :
kan? kan?
memang sape yang banyak ration tu memang kene pau r...
mana mauw lari..ha...
hahaha
tambah2 lagi time weekend tu, parent sape2 datang,
locker yang parent die datang tu memang kene aim r..
hahaha

Az-Zahra said...

dose bkurang sket..stuju tk? ;p

- abdul hadi abdul muti - said...

kenape pulak??
tak paham..
huhu

Az-Zahra said...

hmm, that's ur job to think..
critical thinking..
(cam bunyi lec 313 je kan);p

klau da duduk ramai2 borak2 mesti akan ad terkeluar cite2 psl org, kn da mgumpat tu..

sometyms ija wonder, susah ke org nak fhm mende yg ija ckp..haish..

- abdul hadi abdul muti - said...

ok2 pHm..
huhu
tapi mase zaman2 takde lapttop..
kutuk2 ni memeriahkan suasane..
and merapatkan silaturrahim
hihi

[~ killerzonboard~ ] said...

pergh!!
giler rindu la aku ngan suasane tersebut!!
huhuhuh =)
miss y'all guyz damn much!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...