Friday, 23 July 2010

Pengacara TV3??

Pengacare tv3??ahaha...yaa...citer die cam gini..ade la dulu2..kelas aku time form 5 ade la buat 1 jamuan kelas merangkap jamuan nak sambut birthday guru kelas 5 science t kesayangan kami, madam mastura shaari..ha...time jamuan tu,ade la slideshow ni..konon2 tunjuk la kitorang nak jadi pe la agaknye dah besar nanti.ha...

so,the process of making the slideshow ni, kene la sorang sorang posing la macam mane pon. 3 poses yang terbaik masuk slideshow.ha,sorang sorang gambar di display kan ngan lagu gemuruh background music die.pastu ade la name dan jugak cite cite.

so,ahli ahli jawatankuase slideshow ni pon, nak buat slideshow ni, amik la cite cite sorang sorang mase prep malam. nak di jadikan citer, time tu, tak silap aku udin ke ismeth ke arip ke ntah yang amik list cite cite ni. so, tanye la aku. nak letak cite cite ape? aku pon time tu tak tau la nak jadi pe. bayangkan dah form 5 tapi tak tau ambition lagi. hadoih.. pastu, tengah blur blur kelabu asap tu, aku cakap je la,urm letak aku nye ambition, pengacare tv3 je lah.haha.padehal aku gegurau je.ha,pastu aku pikir pikir,nak jadik doktor la.pastu, aku cakap la.ha,tukar la weh, letak aku nye ambition doktor. weh,tukar tau.eh2,tengok2 diorang tak nak tukar sebab katenye dah elok benar la pengacare tv3 tu.diorang kate la. aku ingat budak budak ni main main je.

so,time slideshow tu,memang betul-betul letak pengacare tv3!!adoiyai!!haha.segan giler bile sumercikgu cikgu tengok slideshow tu..haha.tapi, sebenarnye, dalam ati, ade jugak teringin nak jadi host ni. hehe. kalau boleh nak jugak ade talkshow sendiri.macam oprah winfrey tu ke,macam macam aznil ke, ally kat tv3 tu ke,tak pon macam ape kate wanita bersame zamzarina ke.haha

kalau boleh,talkshow aku ni,nak cakap pasal masalah masalah sekeliling kite. ha, macam kes kes buang anak ni ha. jemput la sape2 yang ade pengalaman sendiri pernah ade hubungan seks luar nikah ni. tapi, yang dah bertaubat la kan. bukan suruh die datang menggalakkan seks luar nikah pulak. pastu, jemput la sape2 ustadz ke bagi komen sikit2 and same same dalam program tu, mencari penyelesaian kepade permasalahan yang telah dibangkitkan.haha..tak pon, buat macam debat. contoh, pemansuhan upsr ngan pmr. panggil la pihak yang setuju pmr ngan upsr dihapuskan dan jugak pihak yang ingin mengekalkan upsr dan jugak pmr.mungkin kite boleh amik student,cikgu or professor dari upsi ke kan untuk melontarkan pendapat pendapat diorang sebab ape diorang setuju atau tak setuju. sikit sebanyak, dapat la membantu kerajaan buat keputusan yedak?

takpon, aku buat program orang-orang yang tak pernah kite terpikir pon macam mane la hidup diorang. ha, macam contoh, kehidupan penghuni-penghuni dekat rumah seri kenangan.ha, yela, kebanyakan penghuni-penghuni kat situ kan kesunyian. so, dengan kehadiran krew2 program aku kat situ,dapat la jugak menceriakan susane.cececeyh..hahaha. takpon, buat liputan pasal kehidupan pelajar-pelajar yang pergi tahfiz ke.ha, tak banyak yang kite tau pasal rutin diorang kan. ha....

tapi,ape ape pon, aku tak rase aku akan jadi pengacare satu hari nanti. sebab sekarang ni aku kan amik law. takkan la penat penat aku belajar law, last last jadi pengacare tv. bukan la maksud aku tak elok jadi pengacare ni, tapi, yela, law tu kan kursus profesional. ha, so aku nak la jadi seorang yang profesional dengan taraf pendidikan yang aku dah capai.ha..

urm,ok la,takat ni je la post aku kali ini. harap anda semue terhibur.sekian,terime kaseh.wabilahitaufikwalhidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabarokatoh....

4 comments:

iqbalsyarie said...

haha...erm..insyaAllah nanti kita semua masing-masing akan berjaya..aku pun tggu masa aje nak jd engineer ni.Doakan aku taw adi!!
Menarik!: Kembara seorang budak

- abdul hadi abdul muti - said...

ok!!aku doa hari hari untuk semue leonairats!!=)

fakhruddin said...

ko ni hadi, dari dulu sampai sekarang lawak aa. haha. tapi style jugak ko jadi pengacara majlis. ade class~ :)

buat trademark la nanti bila dah famous, macam "apa kejadahnya?"

- abdul hadi abdul muti - said...

fakhruddin:
trademark?tak pernah pikir pon.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...